Het is niet de Dutch GP die vroeg in mei de Formule 1-kalender van 2022 siert, maar juist een nieuwe, tweede Grand Prix van Verenigde Staten. De GP van Miami belooft een nieuw spektakel –  bekijk hier alvast de beelden van het stratencircuit rondom het bekende Hardrockstadium!

Organisatie GP Miami deelt beelden van Marina Grandstand

De organisatie toont de progressie van de bouwwerkzaamheden nabij het Hardrockstadium. Op de via Twitter gedeelde beelden is te zien hoe het Marina Grandstands (hoofdtribunes nabij de jachthaven) vorm beginnen te krijgen.

Volgens de meest recente vrijgegeven tekening (begin 2020) moet het circuit er als volgt uitzien straks:

Deze lay-out maakt geen gebruik meer van publiekelijke wegen zoals in eerder plan wel het geval was (bron:formula1.com).

Langlopende wens van Liberty Media krijgt eindelijk fysieke vorm

Vanaf 6 tot 8 mei 2022 vindt deze kersverse Grand Prix van Miami plaats. Het oorspronkelijke plan (een stratenrace in het centrum van het populaire zonparadijs) kon niet op voldoende support rekenen van de locals. Met name het lokale bedrijfsleven, dat bij doorgaan maandenlang zou kampen met verslechterde bereikbaarheid, kon zich niet vinden in die ambities.

Er kwam veel lobbyen aan te pas de afgelopen jaren – de Grand Prix van Miami, een tweede GP in VS – stond al enige tijd op het verlanglijstje van Liberty Media. Het van oorsprong Amerikaanse mediabedrijf dat eigenaar is van Formule 1 ziet namelijk volop groeipotentie in de lokale markt.