De Britse komiek Ricky Gervais is geen onbekende. Hij speelde onder andere in The Office en After Life. Via zijn twitter liet hij onlangs weten groot fan te zijn van een Nederlandse serie. Het gaat hierbij om de serie Klem.

Volgens Ricky Gervais is Klem zeer de moeite waard

Ricky Gervais is vooral bekend van series waarin donkere humor voorkomt. Zo ziet hij in After Life het leven nou niet bepaald meer zitten, nadat zijn vrouw is overleden. Die donkere humor zien we ook terug in Klem. Het is dan ook niet erg verwonderlijk dat de komiek fan is van de serie. Hij noemt het plot niet overdreven, ondanks de vele lagen in de serie. Verder noemt hij de humor subtiel en sluit hij zeker niet uit dat hij in de serie zou meespelen.

Tegenstrijdige vaders raken betrokken bij elkaars (dubbel)leven

De hoofdrolspelers van Klem, onder andere Georgina Verbaan en Jacob Derwig, kunnen de lovende reactie van Ricky Gervais zeker waarderen, zo blijkt uit hun reacties op de Brit. Ook Barry Atsma is te zien in de spannende serie. Deze gaat over twee tegenstrijdige vaders. Marius (Jacob Derwig) is een crimineel, terwijl Hugo (Barry Atsma) juist voor de Belastingdienst werkt. Hun jonge dochters zijn echter de grootste hartsvriendinnen. Hiermee raken hun levens steeds meer met elkaar versmolten. Ook de vrouw van Marius, Kitty (Georgina Verbaan) speelt een belangrijke rol. Toen Marius in de gevangenis zat bouwde zij namelijk iets op met Hugo. Nu Marius weer vrij is, brengt haar dit dan ook in een lastige positie.

Klem

Het derde seizoen wordt momenteel uitgezonden op de Nederlandse tv. Het zou zomaar eens kunnen dat we Klem daarna terug gaan zien op Netflix. Daar zijn immers al andere Nederlandse misdaadseries te zien. De bekendste hiervan is zonder twijfel Undercover, waarvan seizoen 2 momenteel te zien is. Klem heeft een IMDb-score van een 7.7. Absoluut het kijken waard dus. Toch, Ricky?