Een oude auto modern maken is een van de vetste dingen die je kan doen. Al helemaal als het gaat om een Porsche, dus wij introduceren je aan de restomod Porsche 911 RSR, want dat is echt een dikke bak die je niet wilt missen. Ook is hij een beetje extra speciaal omdat hij van eigen bodem komt.

Restomod Porsche 911 RSR

De auto komt uit 1969, maar is dus recentelijk een nieuw leven in geblazen. Ze hebben hem namelijk van top tot teen aangepakt, dus deze auto kan nog jaren mee en ziet er ook nog eens gigantisch goed uit. Ondanks dat hij dus gemoderniseerd is, heeft hij wel zijn authentieke uiterlijk in de kleur grijs. De auto verkeert in een nieuwstaat en is bedoeld als eerbetoon aan de RSR. Hij presteert misschien niet zo, maar hij doet zeker niet onder aan hedendaagse Porsches.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

De restomod Porsche 911 RSR is misschien geen echte 911. Dit model is namelijk nagebouwd op een 912, maar toch werkt hij even goed en ziet hij er zonder enige twijfel ook erg goed uit. Onder de ‘motorkap’, die dus achterin ligt, verschuilt zich een 3.5 liter MFI butterfly motor die de ‘oude’ auto voorziet van 335 pk. Dus deze auto scoort wel op echt RSR niveau. Binnen in de auto is hij ook aangepakt, zo ziet hij er weer als nieuw uit en is hij voorzien van bruine leren bucketseats met een zwart leren dashboard. De versnellingspook is ook aangepast, want dit is nu ‘open en bloot’.

restomod Porsche 911 RSR

Differs Group

De restomod Porsche 911 RSR komt dus van een Nederlands bedrijf. Zij specialiseren zich in het bouwen van auto’s waar ze dus ook custom projecten doen. Dus mocht je iets unieks willen met een van je oudere auto’s? Zij weten er dus wel raad mee. Of de auto ook echt verkocht gaat worden is nog niet zeker, maar dit is in ieder geval een bizar vette restomod. Meer een Mercedes-liefhebber? Check deze restomod dan eens.

restomod Porsche 911 RSR