De Mercedes-Benz 300SL Restomod is nu helaas nog maar een verzameling pixels, maar in de toekomst gaat deze dikke bak er daadwerkelijk komen. Er wordt namelijk hard gewerkt om een fysiek exemplaar van deze auto te maken en wat zouden wij het geweldig vinden om ‘m rond te zien rijden.

Mercedes-Benz 300SL Restomod

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker; mensen die hun auto gaan restomodden. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Eigenlijk is het heel simpel uit te leggen, want je maakt van een ‘oude’ auto, een nieuwe. De auto heeft dus zijn klassieke, oude jasje, maar is wel voorzien van allerlei hedendaagse snufjes en motoren. Dus dat is precies wat ze bij deze Mercedes-Benz 300SL Restomod gaan doen. Ook de reguliere 300SL is een prachtige auto, maar de aangepakte versie komt er toch net een stukje bruter uit te zien.

Mercedes-Benz 300SL Restomod

De Mercedes-Benz 300SL Restomod wordt voorzien van een wat dikke bodykit. Daarnaast is de bolide ook verlaagd en voorzien van een dikke set velgen. Het leukste is misschien wel dat de 300SL Restomod gewoon een straatlegale auto wordt, dus hopelijk zien we hem binnenkort wel ergens rondrijden. Naast dat de wagen er dus vet uitziet, wordt hij ook nog eens bloedsnel. Er komt namelijk een supercharged V6 motor van AMG in te liggen die alle kracht direct naar de achterwielen stuurt.

Moderne 300SL

Aangezien het hier gaat om een restomod, kan je er dus vanuit gaan dat deze auto van de meeste gemakken is voorzien. Maar het leukste is misschien toch dat de Mercedes-Benz 300SL Restomod een dak heeft dat eraf kan. Ideaal voor het zomerse weertje. Helaas weten we verder nog niks over de hoeveelheid pk’s of zelfs de prijs, maar waarschijnlijk komt er een flink prijskaartje aan de auto te hangen, omdat dit de enige wordt in zijn soort. Wij kunnen in elk geval niet meet stoppen met kijken.

Mercedes-Benz 300SL RestomodMercedes-Benz 300SL Restomod

Wil je nou liever een auto in een modern jasje aanschouwen? Check dan eens de elektrische Mercedes-AMG EG.