Elektrische auto’s worden steeds populairder, hybride draait al een tijdje mee, maar de focus ligt nu echt op 100% elektrisch. Bij Mercedes blijven ze ook niet achter op deze rage, dus bouwen ze een nieuwe Mercedes-AMG EQ. Een snelle volledig elektrische auto die op AMG-niveau presteert.

De elektrische Mercedes-AMG EQ

Er was van deze uitvoering al een andere versie, namelijk de E-53, maar nu wordt de vier of acht cilinder benzinemotor vervangen door een volledig elektrisch motorblok. Hoeveel vermogen deze gaat opleveren weten we helaas nog niet. Gelukkig is de 0 naar 100 sprinttijd wel al bekend. Deze zal rond de 4 seconden duren, want elektrische auto’s trekken nou eenmaal snel op, dus deze Mercedes-AMG EQ is daar geen uitzondering op.

Het is geen racewagen, maar gewoon een lekkere snelle Mercedes die bedoelt is als personenauto. Dus ja, je zou er een dagje mee over de Nordschleife kunnen gaan, maar een vakantie moet er ook prima mee kunnen (als je niet te veel bagage mee neemt). De accugrootte en dus actieradius blijven nog onbekend.

Mercedes-AMG EQ

AMG geluid

Aangezien een groot deel van de ervaring van sportief geluid komt (en je geen verbrandingsmotor meer hebt die dit veroorzaakt) heeft de Mercedes-AMG EQ een AMG Sound Experience. Dit zorgt er heel simpel gezegd voor dat je toch nog enigszins geluid uit de auto krijgt door middel van speakers en subwoofers. Of dat de moeite waard is moet je zelf maar uitmaken, want je rijdt in een elektrische auto, dus waar heb je het geluid voor nodig?

Net zoals de actieradius en de hoeveelheid pk’s weten we ook de prijs niet. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, dus dat zal zich met de tijd wel onthullen. In ieder geval moeten we het nu doen met deze informatie, maar wij staan te popelen om er meer over te weten te komen.