Heel vaak bij hetzelfde restaurant eten wordt op een gegeven moment een beetje saai. Maar een nieuw restaurant kiezen wat je goed bevalt is vaak ook wel een risico. Je kent het niet en moet er maar vanuit gaan dat het een succes is. Toch kun je van tevoren al aan een paar dingen zien of je hier beter wel of niet je dinertje kunt houden.

De begroeting bij binnenkomst

Bij een restaurant met goede service staat vaak een gastheer of -vrouw bij de ingang die je even begroet. Hij of zij brengt de gast gelijk naar de tafel of laat weten hoe lang het ongeveer nog wachten is. Dit is een signaal van een gastvrije behandeling waar je gedurende de avond op mag rekenen. Als de gast bij binnenkomst lang staat te twijfelen en zonder begroeting alleen wordt gelaten, is dit misschien wel een teken voor een slechte service en kun je beter een ander restaurant kiezen.

Onhygiënische omstandigheden

Je kunt aan een paar delen van het restaurant aflezen wat de waarden van hygiëne zijn bij een restaurant. Iets simpels als een vieze menukaart kan al aantonen dat er niet écht op het schoonmaken wordt gelet. Maar een vies toilet is toch wel de meest duidelijke aanwijzing dat ze niet zo houden van hygiëne in deze zaak. Een vies toilet kan ook zomaar een vieze keuken betekenen.

Geen leeg restaurant kiezen

Het is vaak een slecht teken als het restaurant op spitstijden nagenoeg leeg is. Dit betekent dat de mensen uit de buurt hier ook niet vaker komen en daar zal wel voor een reden zijn. Probeer dus een restaurant te kiezen dat populair is en dan is het iets drukker, maar dat is juist een goed teken. Hoe drukker, hoe populairder, en (meestal) hoe beter het restaurant.

restaurant kiezen

Een heel breed menu is niet altijd goed

Een grote menukaart met veel keuze lijkt aantrekkelijk, maar kan ook een teken zijn dat het restaurant niet specialiseert. Een paar hele goede gerechten zijn lekkerder dan een heleboel matige. Je kunt ze toch niet allemaal eten en je kan maar één gerecht kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een restaurant kiezen dat gespecialiseerd is in een bepaald type voedsel, zoals vis of de Franse keuken. Dan zijn er minder mogelijkheden, maar is de kans op iets goeds groter. Dit restaurant serveert bijvoorbeeld zelfs alleen maar nacho’s.

restaurant kiezen

Goede recensies zeggen niet alles

Sommige restaurants hameren erop dat mensen die een goede ervaring hebben gehad een positieve recensie achterlaten. Recensies die bij Google staan kunnen ook door vrienden van de eigenaars zijn ingevuld. Soms heb je een hele goede ervaring bij een restaurant dat middelmatige recensies heeft. Aan de andere kant kan een tent met veel positieve berichten toch weer tegenvallen. Vergelijk daarom de verschillende recensie-sites met elkaar. Daarnaast is het goed te kijken naar de hoeveelheid recensies die achtergelaten zijn. Krijgt een restaurant vijf sterren, maar heeft hij maar 2 recensies dan zegt het alsnog niet zo veel.

Door te letten op deze dingen is de kans dat jij bij een goed restaurant komt een stuk groter. Of je loopt gewoon ergens naar binnen op goed geluk; een restaurant is er immers voor om het jou naar je zin te maken.