Het vervelende van concept cars is dat ze er vaak heel dik uitzien, maar zelf nooit het daglicht zullen zien. Toch hopen we dat het in dit geval anders is, want dit futuristische Renault EZ-Tournée concept is wel een hele leipe elektrische supercar.

Renault

De Franse autofabrikant Renault houdt zich normaal gesproken altijd wel gedeisd. Hiermee bedoelen we dat ze geen gewaagde dingen proberen of doen. Toch is dit niet helemaal het geval met het nieuwe Renault EZ-Tournée Concept. Dit concept kan eerder onder het kopje zeer extravagant vallen. We moeten daarbij wel zeggen dat het concept tot stand is gekomen door de digitale ontwerper Artyom Trofimenko. Die zijn proefperiode als CAS-designer met deze beauty vast met een contract afrond:

Renault EZ-Tournée Conceptauto

Renault EZ-Tournée

De EZ-Tournée is een futuristische supercar gemaakt met de kenmerkende stijl van Renault. Het uiterlijk is natuurlijk het eerste wat opvalt aan dit bijzondere concept. Het lijkt ook eerder op een bolide uit een ouderwetse Sci-Fi film dan iets dat je vandaag op de weg zou zien. Uiteraard komt deze toekomstige auto met futuristische upgrades zoals een volledige elektrische aandrijflijn, een 360 graden uitzicht dankzij de transparante lambrisering in de auto en een tweepersoons cabine met luxe stoelen en veel ruimte.

Renault EZ-Tournée Conceptauto 4 Renault EZ-Tournée Conceptauto 2 Renault EZ-Tournée Conceptauto 3 Renault EZ-Tournée Conceptauto 5

De kans is natuurlijk bijna nihil dat we deze auto ooit op de weg zullen zien, maar dat zou natuurlijk doodzonde zijn. Want eerlijk is eerlijk in dit soort waanzinnige wagens willen we toch gewoon rijden?