Hugh Jackman kennen we natuurlijk als Wolverine. De acteur is binnenkort te zien in de science-fiction film Reminiscence. De trailer belooft een futuristische thriller die ons erg doet denken aan Inception.

Reminiscence met Hugh Jackman

De film Reminiscence wordt geregisseerd, geproduceerd én geschreven door Lisa Joy. De filmmaakster is vooral bekend door haar betrokkenheid bij de serie Westworld. Net als in Westworld zien we in de trailer van Reminiscence een futuristische wereld, met de wetenschapper Nick Bannister in de hoofdrol. Door overstromingen en oorlogen ziet de samenleving er somber uit. Nick heeft een speciale uitvinding waarmee men nostalgische herinneringen uit het verleden kan ophalen. Voor de mensen die worstelen met hun duistere realiteit, is het een welkome ontsnapping. Maar dat is niet zonder problemen.

Reminiscence

Mysterieuze zoektocht naar het verleden

Als Nick de mysterieuze Mae ontmoet verandert zijn leven. Wie is zij? En waar is ze heen? Via zijn eigen uitvinding probeert hij de antwoorden te krijgen op zijn vragen. Maar het is maar de vraag of hij die antwoorden echt krijgt. Iedereen heeft zo z’n geheimen en de meeste mensen laten die liever in het verleden dan dat er in wordt gegraven. Eén blik op de trailer van Reminiscence maakt duidelijk dat de missie van Nick hem al gauw in groot gevaar brengt. Dat gaat gepaard met brute actie en een mysterieuze zoektocht.

Veel gelijkenissen met Inception

Door de thema’s zoals geheugen, reizen door dimensies én het mysterieuze tintje dat aan de film hangt, doet Reminiscence erg aan Inception denken. Naast Hugh Jackman spelen ook Rebecca Ferguson en Thandiwe Newton een rol in Reminiscene. De datum waarop de film via HBO Max en in de bioscopen te zien zal zijn is 20 augustus. Binnenkort komt er ook nóg een vette science-fiction film uit. We hebben het hier over The Tomorrow War, met Chris Patt in de hoofdrol.