Vorige week bracht de Britse zender BBC na één jaar eindelijk de trailer van het vijfde seizoen van Peaky Blinders naar buiten. Die zag er heerlijk uit en toen konden we eigenlijk al niet meer wachten. We kregen vervolgens nog het goede nieuws te horen dat er zelfs een Peaky Blinders Festival aan zit te komen, maar nu hebben we toch wel het nieuws gekregen waar we allemaal op hebben zitten wachten: de releasedatum van Peaky Blinders seizoen 5!

Het vijfde seizoen

We zijn alweer aangekomen bij het vijfde seizoen van Peaky Blinders. In dit seizoen gaan we de jaren 30 van de vorige eeuw in. Dat betekent dat de crisisjaren aanbreken voor ‘The Shelby boys’. Het waren voor Engeland roerige tijden. Tijden van werkeloosheid, armoede, angst en de politieke verschuiving naar rechts. Op deze manier wordt een serie over de jaren 20 en 30 in het licht van de Brexit-perikelen met een nieuwe, blonde leider toch ineens hartstikke populair. Het vijfde deel van deze gangsterserie zal binnenkort al verschijnen, maar daarover later meer. Tot die tijd moet je wel snel alles kijken om weer helemaal bij te zijn.

Wanneer is Peaky Blinders seizoen 5 te zien?

Al een jaar zitten we vol smacht te wachten op het nieuwe seizoen van de Peaky fucking Blinders. Nu heeft BBC eindelijk aangekondigd wanneer het nieuwe seizoen te zien zal zijn en dat is toch wel eerder dan we hadden verwacht. De serie zal namelijk al eind augustus – 25 augustus om precies te zijn – te zien zijn op BBC One. Yes, dat lees je goed BBC One en dat is dus geen Netflix. Wanneer de serie op Netflix te zien zal zijn is voor nu nog onbekend.. Het nieuws heeft onze oren bereikt via Independent, dus betrouwbaar is het nieuws zeker! Als jij een diehard fan bent, dan zijn we er heilig van overtuigd dat je wel een manier vind om het vanaf BBC One te zien en anders zul je dus nog even moeten wachten tot ie op Netflix verschijnt. Uiteraard houden we je op de hoogte mocht die releasedatum bekend zijn!