Kan jij niet wachten tot het volgende deel van Peaky Blinders eindelijk verschijnt? Dan hebben wij nieuws dat jou heel goed gaat stemmen. De BBC heeft eindelijk een teaser trailer voor Peaky Blinders seizoen 5 gedropt.

Nieuwe beelden eerste trailer

Plop, en daar was hij ineens. Een eerste teaser trailer voor Peaky Blinders seizoen 5. En daar krijgen we toch wel weer heel veel zin in een vervolg op de eerste vier seizoenen van. Eindelijk kunnen we Cillian Murphy gaan zien in de rol waar hij voor geboren lijkt te zijn. Hij gaat voor de vijfde keer in de huid kruipen van Thomas Shelby, de leider van de Peaky Blinders. Je favoriete vooroorlogse gang uit het rauwe Engelse Birmingham lijkt zo te zien ook deze keer met genoeg ontploffingen en schietpartijen flink huis te gaan houden. Dat wordt smullen.

Peaky Blinders seizoen 5

Tommy’s going politics

Goed, zeker de montage van schietpartijen en explosies in de laatste twintig seconden zijn uiteraard beelden die tot de verbeelding spreken. Andere opvallende beelden zijn die waarin Thomas opstaat uit de banken van het Britse Lagerhuis. Het is een nieuwe story arc, waarin Shelby, zoals eerder bevestigd werd, de politiek ingaat. Gaan we dan een soort House of Cards, maar dan tientallen jaren eerder te zien krijgen? Wie weet. Dat macht in ieder geval een grote rol speelt in de serie, moge duidelijk zijn. Want de macht grijpen is één ding. Die macht behouden, dat is zoals we gezien hebben een heel ander verhaal.

Peaky Blinders seizoen 5

Peaky Blinders seizoen 5

Met Peaky Blinders seizoen 5 gaat de serie de jaren 30 van de vorige eeuw in. Dat betekent dat de crisisjaren aanbreken voor the Shelby boys. Het waren voor Engeland roerige tijden. Tijden van werkeloosheid, armoede, angst en de politieke verschuiving naar rechts. Op deze manier wordt een serie over de jaren 20 en 30 in het licht van de Brexit-perikelen met een nieuwe, blonde leider toch ineens hartstikke populair. Het vijfde deel van deze gangsterserie zal later dit jaar verschijnen. Genoeg tijd dus om seizoen één t/m vier nog eens rustig over te kijken.

Of liever iets anders? Dit zijn de 10 beste fantasyseries op IMDb.