Other

Dit zijn 5 signalen dat je datet met een jaloerse vrouw

jaloerse vrouw

Elke vriendin kan wel eens een jaloers momentje hebben. En wij zelf hebben ook wel eens een moment waarop we onze vriendin nét even iets beter in het oog houden. Maar hoe herken je een jaloerse vrouw, die het fenomeen jaloezie tot een hoger niveau heeft getild?

Aan deze signalen herken je een jaloerse vrouw

Een jaloerse vrouw is vaak ook een onzekere vrouw. Dat moeten we in het achterhoofd houden. Het kan zijn dat ze onzeker is over haar uiterlijk en zichzelf daarom veel vergelijkt met anderen, maar het kan ook zijn dat ze onzeker is over jullie relatie en jouw oprechtheid tegenover haar. Herken je veel van deze 5 voorbeelden bij je vriendin? Dan is het tijd voor een goed, openhartig gesprek samen.

1. Ze gaat door je spullen en vooral je telefoon

Natuurlijk heb jij niets te verbergen, maar dat weet zij niet. Althans, ze heeft nog meer bevestiging nodig en gaat daarom constant door je spullen. Die manier van privacyschending past precies bij een jaloerse vrouw. De angst dat er iets wordt achtergehouden en de neiging om dat te checken kan uiteindelijk een negatief effect op de relatie hebben.

2. Ze doet er alles aan om te zorgen dat je niet je vrienden op stap gaat

Met je vrienden de kroeg in of een avondje gamen. Jij ziet er geen gevaar in, maar een jaloerse vrouw doet er alles aan om te zorgen dat je vooral niet gaat. Je vrienden kunnen namelijk een slechte invloed op je hebben, en de tijd die je met je vriendengroep doorbrengt is tijd die je niet aan haar kan besteden.

3. Je vriendschappen met andere vrouwen zijn ineens een probleem

Niet alleen je ex-vriendin, maar ook vrouwelijke collega’s en vriendinnen uit je jeugd zijn opeens ‘verdacht’. Breng jij een vrouwelijke collega naar huis, of sta je misschien gezellig bij te kletsen met iemand op een verjaardag? Een jaloerse vrouw zou daar zomaar eens een verkeerd teken in kunnen zien.

4. Ze vergelijkt zich continu met je ex

Een jaloerse vrouw zal zich constant vergelijken met jouw ex. Hoeveel volgers heeft ze, wat voor dingen hebben jullie destijds gedaan,  hoeveel spreek je haar nog? Ze moet echter begrijpen dat je ex niet voor niets je ex is, en jij met háár een relatie hebt. Die jaloezie is dus nergens voor nodig, toch?

5. Ze onderwerpt je regelmatig aan een kruisverhoor

Met wie was je? Waar? Waarom? Wanneer? Voelt jouw relatie soms als een persconferentie, dan kan dat komen door je jaloerse vrouw of vriendin. Het zijn geen vragen die ze stelt vanuit oprechte interesse, maar om je in de gaten te houden. Een gebrek aan vertrouwen hoort daarbij .

Te veel jaloezie hoort niet thuis in een gezonde relatie. Maak jij je zorgen? Check dan de signalen van een ongezonde relatie.