Een beetje hulp in de liefde kan nooit kwaad. Mannen en vrouwen denken namelijk anders over zaken en het komt dus voor dat er bepaalde dingen zijn die wij mannen niet weten, maar waar wij wel profijt bij hebben. Dit is relatie-advies waarvan vrouwen het belangrijk vinden dat mannen ze komen te weten.

Belangrijk relatie-advies

We hebben wellicht het idee dat we het goed doen, maar wat gratis relatie-advies is nooit verkeerd. Daarom zijn dit vijf adviezen om (meer) toe te passen op onze relatie.

Koppel niet alles door aan je vrienden

Je bedoelt het wellicht niet verkeerd, maar het is niet chill om alles wat ze zegt door te koppelen naar je vrienden. Hebben jullie samen een afspraak gemaakt, hou je daar dan aan en geef haar niet de ‘schuld’ tegenover je vrienden. Zouden jullie samen nog een film kijken en moet je daarom net wat eerder weg uit de kroeg? Wees dan duidelijk in het feit jij en je vriendin dit samen hadden afgesproken. Anders staat jouw vriendin al gauw als de zeurende zeikerd bekend en daar zit niemand op te wachten.

relatie advies

Wees duidelijker in je bevestiging

Denk jij dat je duidelijk genoeg was in hoe mooi je haar vindt en hoe lief? Grote kans dat je er gerust nog  een stapje bovenop mag doen. Het is duidelijk één van de fouten die mannen onderbewust maken in hun relatie. Dit relatie-advies heeft vooral te maken met het feit dat het zomaar kan dat je vriendin in het echt een stuk onzekerder is dan ze doet voorkomen. Wat extra bevestiging vanuit jou kan dus geen kwaad.

Wees niet bang om emoties te tonen

Sommige mannen denken dat teveel emoties tonen een afknapper is voor vrouwen, of ze zijn er in elk geval vaak niet goed in. Je emoties tonen en praten over emoties is juist een pluspunt en geen minpunt. Nuttig relatie-advies is dan ook dat er ook voor jou ruimte is om over je gevoelens te kletsen. Zo ziet zij dat jij zorgzaam, betrokken en diepzinnig bent.

Weet op welke momenten je écht naar haar moet luisteren

Check goed bij welke gesprekken en momenten je écht naar haar moet luisteren. We gaan niet zeggen dat je naar elk relaas over kleding, vriendinnen of koetjes en kalfjes constant je oren moet spitsen. Als zij echter écht iets kwijt moet en halverwege ben jij alweer bezig met je mobiel of de tv, is dat voor haar niet oké.

relatie advies

Wees altijd eerlijk.

Het relatie-advies is in dit geval vooral op de kleine dingen en situaties gericht. Zo voorkom je dat deze situaties, waarbij jullie toch niet helemaal eerlijk zijn, tot grote situaties leiden. Betrek haar bij je gedachten en zorg ervoor dat zij dit ook bij jou blijft doen.