Entertainment

Duurste Netflix film ‘Red Notice’ komt eraan

Red Notice

Netflix heeft al vaker dure films geproduceerd. Kijk bijvoorbeeld maar naar The Irishman, die meer dan $140 miljoen kostte. Nu komt de grote streamingservice met een film die de duurste Netflix Original tot nu toe zal zijn. Dit is alles wat je moet weten over de acteurs, kosten en het plot van Red Notice.

Red Notice

Red Notice komt voorlopig nog niet uit, maar houdt nu de gemoederen al flink bezig. De rechten voor de film lagen eerst in handen van Universal Pictures. De productiemaatschappij vond de productie toch de duur (wat begrijpelijk is als je het prijskaartje ziet) en droeg de film over aan Netflix. Mede hierdoor is de releasedatum van de film meerdere keren uitgesteld. Momenteel staat een release in 2021 op de planning. Tot die tijd kun je genieten van wat er nieuw op Netflix in februari staat.

Cast

Een groot deel van het budget zal waarschijnlijk opgaan aan de cast en de regisseur. De drie grootste namen die aan de film mee gaan werken zijn Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Gal Gadot (bekend van Wonderman) en Ryan Reynolds. Gadot en Reynolds zullen allebei minstens $20 miljoen krijgen voor hun rol. The Rock waarschijnlijk nóg meer, omdat hij de film ook gedeeltelijk zal produceren. Regisseur Rawson Marshall Thurber (die ook We’re The Millers regisseerde) mag ook $10 miljoen op zijn bankrekening bijschrijven.

Het plot van Red Notice

De film zal gaan over een Interpol-agent die de meest beruchte kunstdief ter wereld op moet sporen. The Rock zal de rol van agent op zich nemen; Gal Gabot speelt de zwoele kunstdief die op de vlucht is. Reynold’s rol zal die van een grote oplichter zijn. Het plot sluit aan bij de titel van de film. Een ‘Red Notice’ is een bericht dat Interpol verspreidt en heeft als doel het lokaliseren en opsporen van een voortvluchtige crimineel. Verdere plotlijnen zijn nog niet bekend. Wel kunnen we met het grote budget rekenen op grote actiescènes. Én natuurlijk een hoop humor, gezien de regisseur en acteurs die aan Red Notice zijn verbonden.

Kostenplaatje

Het uiteindelijke kostenplaatje van Red Notice is niet niks. Volgens geruchten is er tussen de $160 en de $200 miljoen in de film geïnvesteerd. Het is nu nog afwachten of de uiteindelijke film die kosten waarmaakt óf één van de duurste Netflix-flops zal worden.