Het wachten op GTA 6  zal nog zeker tot 2021 duren. Die andere top game van Rockstar komt echter dit jaar nog uit, jawel heren: Red Dead Redemption 2.

Gameplay

Waar we een jaar geleden uit het niets deze heerlijke trailer ontvingen, werden we afgelopen weekend verwend met een echte gameplay. Heerlijk, Rockstar doet ook gewoon altijd waar ze zin in hebben. De gameplay laat in ieder geval goed zien wat we kunnen verwachten – en dat is een hoop!

Red Dead Redemption 2

In de game ga je als Arthur Morgan te paard door een groeiend Amerika. Jij, Arthur, bent de rechterhand van bendeleider Dutch van der Linde. Jouw crew is je familie en daar geef jij je leven voor.

Rockstar heeft aangegeven dat de Red Dead Redemption 2 wereld de grootste is die zij ooit gecreëerd hebben:  “De wereld dekt een gigantische hoeveelheid Amerikaanse landschappen die naadloos in elkaar overlopen, van met sneeuw bedekte bergpaden tot modderige stadjes, moerassen, snel groeiende steden én de Southwest-grens. En al die plekken hebben activiteiten en mogelijkheden die uniek zijn.”

Het lange wachten wordt dan eindelijk beloont en het mooie is dat de game vanaf 26 oktober verkrijgbaar is op de PlayStation 4 en Xbox One. Verder is er nog niets bekend over een mogelijke PC versie. Hoe dan ook wordt dit een gouden herfst.