Tijdens de jaarwisseling zijn een bak vol met oliebollen en een aantal flessen sterke drank zeker een vereiste. Wat nou als we jullie vertellen dat je deze twee heerlijk kunt combineren. Dat doe je het beste door rum aan oliebollen toe te voegen.

Oliebollen combineren met andere producten

Er is één traditie die we deze jaarwisseling nog wel hebben, dat is oliebollen eten. Laten we die traditie dan zo goed mogelijk gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de oliedel gemakkelijk zelf maken, voor de chocoladefanaten is een oliebol met Oreo ook nog een optie. Vandaag laten we jullie de oliebol met rum zien.

Heerlijke oliebollen of krentenbollen met rum

Oliebol of krentenbol, voor beide kampen hebben we een oplossing. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je ze zelf doet maken. Wil je krenten toevoegen aan je favoriete snack tijdens de jaarwisseling? Dan kun je gemakkelijk de krenten van tevoren een tijdje in de rum laten liggen, zo krijgen ze de heerlijke smaak van de alcoholische versnapering. Houd je nou niet echt van krenten? Dan kan je de oliebollen een tijdje laten liggen in de rum, of je voegt rum toe ergens in het recept. Geloof ons, het is een smaaksensatie die je voor geen goud wilt missen.

oliebollen met rum

Recept voor oliebollen met rum

Dit heb je nodig voor 20-25 oliebollen (of krentenbollen)  met rum:

  • 500 gr speltbloem
  • 500 ml lauwwarme melk
  • 10 gr gedroogde gist (of 30 gr verse gist)
  • 200 gr rozijnen
  • Rum
  • 1 el suiker
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Oliebollen bakken kan iedereen wel. Mocht je nog wat hulp nodig hebben, check dan het recept voor Oreo-oliebollen. Daar staat alles uitgelegd. Je bent even bezig, maar dan heb je wel overheerlijke oliebollen met rum die je vast en zeker vaker gaat maken. Eet smakelijk!