Nog heel even en we kunnen proosten op het nieuwe jaar. Dit jaar was een vreemd jaar, maar dat wil niet zeggen dat we het niet in stijl mogen afsluiten. Heb jij inspiratie nodig voor een origineel recept, dan hebben we de droom voor je. Wat dacht je van: Oreo-oliebollen?

Oreo-oliebollen

Er zijn dingen die alleen maar beter worden als je ze combineert met een ander. Zo smaakt koud bier nog lekkerder naast een vette burger. Vandaag hebben we een combi voor je in petto die je leven gaat veranderen. Is dat niet een beetje overdreven, horen we je denken. Nee. Deze combi is namelijk goud waard: Oreo-koeken en oliebollen in één.

oreo-oliebollen

Met je uitgebreide familie of vriendengroep het jaar inluiden met vuurwerk zit er niet in. Vier jij het met je partner, huisgenoot of ouders, dan kan het alsnog een topavond worden. Zeker met je eigen Oreo-oliebollen. Of je er nu 2 of 20 maakt, met dit recept luid je het nieuwe jaar op een belachelijk lekkere manier in.

Dit heb je nodig voor Oreo-oliebollen

Heb je vaker oliebollen gemaakt, dan weet je waarschijnlijk wel wat je er allemaal voor nodig hebt. Om je te herinneren, is dit het lijstje met ingrediënten dat je nodig hebt voor jouw eigen Oreo-oliebollen.

  • bloem (50o gram)
  • 2 eieren
  • instant gist (zakje van 7 gram)
  • melk (500 ml)
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 rol Oreo’s
  • snufje zout

Het recept

Begin met het zout en de bloem roeren in een grote kom. Mix vervolgens de gist en de melk met elkaar. Meng dat vervolgens met het zout-bloem mengsel. Klop het samen met de eieren tot een egaal beslag. Aan het einde moet je de oreo’s door het beslag mengen, nadat je die in stukken hebt gekruimeld. Nadat je het een uur hebt laten afkoelen, kun je van het mengsel je Oreo-oliebollen maken in een frituurpan

oreo-oliebollen

Meer food inspiratie voor oud & nieuw

Heb jij het niet zo op Oreo-oliebollen, dan kun je er ook voor kiezen om een andere snack in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan de oliedel, een mix tussen een oliebol en een frikandel. Is een gezonde lifestyle jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar? Check dan onze lijst met vijf goede voedingsmiddelen waarmee jij kan afvallen.