Met het rauwe karakter en de tegelijkertijd groeiende populariteit, krijgt de rap-scène in zowel binnen-als buitenland veel te verduren. Of je van dit soort muziek houdt of niet, dat maakt eigenlijk niet heel gek veel uit. Feit is wel dat Drake op dit moment een van de grootste muzikanten ter wereld is. Niet alleen is zijn muziek het meest gestreamd op Spotify, heeft hij een eigen record label en geniet de Canadese rapper wereldwijde bekendheid, hij schijnt ook een humaan karakter te hebben. Dat bleek wel uit zijn meest recente daad.

Drake geeft terug

Zoals met iedere rapper en succesvolle muzikant, wordt er voor bepaalde (succesvolle) tracks een behoorlijk budget vrijgemaakt om een videoclip van te schieten. Dit kan soms wel oplopen tot in de miljoenen.. Aangezien Drake al wat langere tijd aan de top is en voldoende clips geschoten heeft, besloot hij om het eens over een andere boeg te gooien. Voor het nummer God’s Plan van zijn nieuwe EP Scary Hours besloot Drake mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te helpen.

Alleenstaande moeders, weeshuizen, scholen, mensen in de supermarkt, de brandweer, allemaal komen ze aan bod. Drake weet bij iedereen een glimlach of een traan van geluk op het gezicht te toveren. Het bewijs dat geld wel gelukkig kan maken, zeker als je weinig te makken hebt.

De rapper noemde de videoclip van God’s Plan op Instagram het belangrijkste dat hij ooit gedaan heeft in zijn carrière. Toch krijgt Drake niet alleen maar lovende woorden. Zo zijn er mensen die claimen dat als je echt een goed hart hebt, dat je dit geld weggeeft zonder camera’s erbij – valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk.