Onlangs hadden wij het genoegen om deze brute Range te rijden, maar na het zien van deze schitterende bolide werden we toch wel een beetje jaloers. Wat als wij deze brute wagen nou eens zouden mogen rijden? Want eerlijk is eerlijk wie zou nou niet in deze dikke Range Rover Sentinel Armored SUV willen rijden?

Range Rover Sentinel Armored SUV

Er zijn genoeg bedrijven die een gepantserde wagen voor je kunnen leveren. Je zou natuurlijk ook voor een prikkie een gepantserde geldwagen kunnen kopen, maar toch weet Range Rover ons weer ultiem te verassen. De Land Rover Special Vehicle Operations weten namelijk wel raad met gepantserde Range Rovers en met hun 2020 model laten ze wederom zien waarom.

Range Rover Sentinel Armored SUV Gewoonvoorhem

De Sentinel neemt de laatste Range Rover Autobiography naar een heel nieuw level. De bolide beschikt nu over een dikke bepantsering, een hele reeks veiligheidsvoorzieningen en een tal aan gadgets waar zelfs James Bond versteld van zou raken. Kogels en explosies zullen deze brute wagen niet schaden, dankzij de composiet en stalen bescherming. Al deze bescherming komt natuurlijk wel gepakt met een flink extra gewicht en hij tikt nu makkelijk de 998 kg aan. Toch valt dat gewicht compleet in het niet! Er is namelijk een heerlijk monster verstopt onder de kap. Een supercharged 5.0-liter V8 zorgt ervoor dat jij naast de nodige bescherming ook ontzettend snel kan weg boeken.

Range Rover Sentinel Armored SUV Gewoonvoorhem

De remmen en ophanging hebben ook een flinke upgrade gekregen. Wat ook ontzettend fijn van deze wagen is het feit dat er run-flat banden aanwezig zijn. Hierdoor ben jij instaat om nog 48 kilometer op kapot rubber door te rijden met een snelheid van 80 kilometer per uur. Mocht je dus in een gevaarlijke achtervolging zitten en je banden zijn lek geschoten dan kan jij nog een tijdje doorrijden. Altijd fijn!

Range Rover Sentinel Armored SUV Gewoonvoorhem