Op Troostwijk komen wij soms de leukste items tegen, maar ditmaal kwamen we wel iets heel bijzonders tegen. Er staan namelijk 46 gepantserde geldwagens van Secur Cash te koop voor slechts 1.500 euro per stuk!

Gepantserde geldwagens

Het bedrijf Secur Cash wat voorheen onder de naam Brinks handelde ging onlangs failliet, hierdoor zijn deze 46 gepantserde geldwagens nu ter beschikking gekomen op de veilingsite Troostwijk. Wat jij er mee wilt doen is natuurlijk helemaal aan jou, maar alleen al voor de gein is het een leuke aanschaffing voor je autocollectie. Het scheelt ook al een hele hoop gedoe dat deze wagens al beschikken over een Nederlands kenteken en de biedingen beginnen vanaf de 1.500 euro. Het is tevens ook een prima opslagplaats dankzij alle vakken voor spullen en het beschikt over massief stalen platen, waardoor inbrekers geen schijn van kans hebben.

Troostwijk Gepantserde geldwagens Gewoonvoorhem

Nadelen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan deze wagens waar we je op de hoogte van moeten stellen. Namelijk het feit dat een geldtransportwagen gemiddeld zo’n 6.550 kilo weegt, dus is het wel goed om uit te zoeken of er geen extra wegenbelasting betaald dient te worden. Flink scheuren in deze wagen wordt ook erg lastig, aangezien alles ontzettend snel slijt en het stuur aan rechterkant zit.

Troostwijk Gepantserde geldwagens Gewoonvoorhem 2 Troostwijk Gepantserde geldwagens Gewoonvoorhem 3

De viercilinder motor is helaas ook erg dorstig en heeft een inhoud van 4,2 liter. Deze motoren hebben vaak ook al tussen de 400.000 en 600.000 kilometer gereden. Wat dus best behoorlijk veel is, maar goed al met al is het een ontzettend leuke verrijking voor je garage!

Check ook eens deze spotgoedkope lijnbussen.