Carlos Alcaraz heeft zichzelf gekroond tot de nieuwe nummer één van de wereld. Afgelopen zondag bemachtigde de tennisser de US Open-titel door in vier sets af te rekenen met Casper Ruud. Hoeveel prijzengeld zou Carlos Alcaraz in 2022 bij elkaar gespeeld hebben?

Groot talent

Alcaraz staat al jaren bekend als een toptalent. De Spanjaard wordt gezien als de opvolger van de zeventien jaar oudere landgenoot Rafael Nadal. Als je kijkt naar de prestaties van de Carlos, dan is die gedachte zeer begrijpelijk. De afgelopen maanden steeg de negentienjarige al naar de vierde plaats op de wereldranglijst.

Het winnen van dit toernooi was naast het prijzengeld van de US Open ook belangrijk voor de ranglijst. Alcaraz was namelijk niet de enige die de nieuwe nummer één van de wereld kon worden. Voor zijn tegenstander Casper Ruud stond dezelfde positie op het spel. Na drie uur en twintig minuten was het Alcaraz die er met de titel en de eerste plaats in de wereldranglijst vandoor ging. De Spanjaard kan gaan genieten van de winst, en dat moet wel goedkomen met het prijzengeld dat Carlos Alcaraz tot nu toe in 2022 bij elkaar gespeeld heeft.

Hoeveel prijzengeld heeft Carlos Alcaraz bij elkaar gespeeld?

Dat Alcaraz de laatste tijd zo snel naar de top geklommen is heeft een goeie reden. De nummer één van de wereld won namelijk vijf van zijn zes titels in het afgelopen jaar. Daar komt dan ook flink wat geld bij kijken in een korte periode.

In juli 2021 won de tennisser zijn eerste toernooi. Hij versloeg Richard Gasquet tijdens het Plava Laguna Croatia Open Umag toernooi. Deze prestatie leverde de Spanjaard 41.145 euro aan prijzengeld op. Afgelopen jaar was het goed raak voor Alcaraz. Zo won hij in februari al zijn eerste hoofdprijs van 1,3 miljoen dollar. Hij won de finale tegen Diego Schwartzman tijdens het Rio Open 2022 toernooi. Nog geen 2 maanden later of Carlos had zijn tweede toernooi zege te pakken. Net als afgelopen zondag was hij Casper Ruud toen ook al de baas, en pakte de hoofdprijs van ruim 1,2 miljoen dollar tijdens het Miami Open toernooi.

Het prijzengeld van Carlos Alcaraz bleef maar stijgen. Enkele weken verder verkreeg hij nog eens zo’n 179.000 dollar na het winnen van het Barcelona Open toernooi. Dit keer versloeg hij zijn landgenoot Pablo Carreno Busta. In augustus won de Spanjaard nog eens in eigen land. Alexander Zverev zag Carlos vertrekken met een hoofdprijs van een miljoen dollar tijdens het Madrid Open toernooi. Afgelopen zondag heeft Alcaraz dus zijn laatste klapper geslagen door het winnen van het US Open toernooi. De nieuwe nummer één van de wereld is hierdoor nog eens 2,6 miljoen dollar rijker geworden. Daarmee komt het totale prijzengeld van Carlos Alcaraz afgelopen jaar op ene totaal van 7.364.215 dollar. Tel uit je winst!