De dag waar velen van ons naar uitkijken is nu eindelijk (bijna) aangekomen. Red Bull Racing heeft aangekondigd wanneer zij de nieuwe auto van Max Verstappen zullen onthullen.

De nieuwe Formule 1 auto van Max Verstappen

Morgen, (dinsdag 23 februari) wordt hij gepresenteerd: de RB16B, ook wel de nieuwe auto van Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez. Zij zullen het vierde team zijn dat dan hun auto onthuld heeft. McLaren was de eerste, gevolgd door AlphaTauri. Vandaag staat Alfa Romeo klaar en morgen is dan de beurt aan Red Bull Racing. De aanpassingen aan de auto zullen niet gigantisch zijn aangezien het een doorontwikkeling is van de auto van vorig jaar.

De reden dat er niet zo veel aanpassingen zullen zijn komt door de kostenbesparing. Ze mogen daarom dit jaar geen grote veranderingen doen aan hun voertuigen. Pas in het volgende seizoen mogen er weer ‘grote’ aanpassingen worden gedaan. Red Bull Racing eindigde in het afgelopen seizoen als tweede, dit jaar hopen we natuurlijk stiekem op een eerste plaats, maar dat is lastig tegenover de mannen van Mercedes. Voorlopig blijven wij hopen op een kampioenschap voor Max Verstappen. Wie weet doet de nieuwe auto van Max Verstappen de truc wel.

Formule 1 seizoen 2021

Eind maart zal de nieuwe auto van Max Verstappen voor het eerst publiekelijk aan de grid te zien zijn. De 28e start namelijk het nieuwe seizoen met de Grand Prix in Bahrein. Wel zijn er op 12, 13 en 14 maart wat testdagen. Opnieuw maken we ons op voor een ‘lastig’ Formule 1 jaar vol nieuwe regels en mogelijk zelfs nieuwe complicaties. Helaas is er nog geen publiek bij de races, maar de fanbase blijft alleen maar groeien. Toch kunnen wij wel voor iedereen spreken dat we niet kunnen wachten tot de races weer beginnen.