Met het kwik dit weekend op 35 graden hebben we de zomer weer in vol ornaat mogen aanschouwen. Nederland is zonovergoten, het bier vloeit onafgebroken en we doen ons net ietsje meer te goed aan lekker eten. Nu valt er over lekker eten misschien te twisten, maar een feit blijft dat de portable pizza oven van Ooni Koda een heerlijke uitvinding is.

Portable pizza oven

De Ooni Koda-buitenoven is een draagbare pizza oven die op gas bijna twee keer zo warm wordt als een conventionele oven. Denk maar eens aan 932ยบ! Een temperatuur waarmee je op het 10 mm cordierite stenen bakbord in slechts 60 seconden een knapperige 12-inch ‘Napolitaanse taart’ afbakt.

Portable pizza oven 5 Portable pizza oven 3 Portable pizza oven 4 Portable pizza oven 2 Portable pizza oven 1

De afmetingen van deze roestvrijstalen constructie staan op 40 cm x 30 cm x 63 cm, wat een kookoppervlak overlaat van 33,5 cm. Het ontwerp met een hittebestendige, gepoedercoate afwerking is dus vrij compact, waardoor het eenvoudiger is mee te nemen. De uitklapbare poten en flexibele gasaansluiting dragen hier natuurlijk wel hun steentje aan bij. Over de veiligheidheid hoef je ook niet in te zitten, want de Ingebouwde Flame Safety Device (FSD) zal automatisch de gastoevoer afsluiten als de vlam dooft, terwijl de gastoevoer is ingeschakeld. Interesse? Help jezelf voor 260 euro verder op Amazon.