In een Porsche kun je als de beste scheuren over de straten, maar wat nou als je helemaal geen straten hebt? Dan moet je toch naar andere oplossingen zoeken. Daarom is deze Porsche zo getuned om op ijs te kunnen racen.

Porsche getuned om te racen op het ijs

Op de ijsplaten van Antarctica is het bijna onmogelijk om met auto’s rond te rijden. De plaatselijke bevolking vervoert zichzelf daarom vaak met sneeuwscooters. Maar ook de mensen op Antarctica willen opvallen met hun hippe sneeuwmobielen. Daarom is deze getunede Porsche voor op het ijs de nieuwe koning van de sneeuwscooters.

Porsche voor op het ijs

Speciale race op Antartica

Maar de Porsche voor op het ijs is natuurlijk niet voor niets gebouwd. De speciale uitvoering is gemaakt om volgende week me te doen aan een speciale race op Antarctica georganiseerd door Renée Brinkerhoff. Dankzij deze race heeft de rally-coureur op alle zeven continenten geracet. Deze race is echter anders dan alle andere races. De coureurs rijden namelijk op een soort next-level sneeuwscooters, waaronder de getunede Porsche, vet toch?

Twee ski’s en rupswielen

De Porsche 356 is zo getuned dat-ie op ijs kan racen. Met behulp van twee ski’s en twee reusachtige rupswielen, ziet deze speciale Porsche er heel dik uit. Maar dat mag ook wel, want de transformatie heeft maar liefst achttien maanden in beslag genomen!

Porsche op ijs

Tal van andere aanpassingen om de race te winnen

Maar dat zijn niet de enige aanpassingen. De Porsche voor op het ijs heeft een andere chassis gekregen en er is een ‘roll cage’ in de auto geïnstalleerd. Daarnaast heeft de achterkant een suspensie-upgrade gekregen en een 12V temperatuur compressor. Al met al is dit een echt racemonster voor op het ijs geworden. De getunede Porsche 356 maakt grote kans om deze expeditie te winnen.

Zelf je fiets ombouwen tot sneeuwscooter? Dat kan met deze kit.