Stel dat je, puur hypothetisch gesproken uiteraard, een bak geld over hebt en je van gekkigheid niet weet wat je ermee aan moet, dan heb je een tweetal keuzes. Uiteraard kun je Funda afstruinen op zoek naar dat ene droompaleisje. Klinkt leuk, maar daarmee scoor natuurlijk niet zoveel bonuspunten bij de dames. Veel slimmer is het om je euro’s te investeren in iets wat wel indruk wekt: een 135 voet (ruim 41 meter) lange boot dat nog het meest weg heeft van een Porsche wagen.

Porsche jacht: Royal Falcon One

Het uiterlijk van de Royal Falcon One doet vermoeden dat we hier te maken hebben met iets heel anders dan een doorsnee jacht. Klopt helemaal! De boot is ontworpen door de jongens van Studio FA Porsche. Mocht je dus vinden dat het design wel erg futuristisch aan doet dan klopt dat helemaal. Het ontwerp nader de perfect bijna volledig. Helemaal gek is dat niet, men deed er namelijk tien jaar over om de boot te bouwen. Het hele bouwproces was in handen van de Royal Falcon Fleet in Singapore. De elegante luxe stijl verbergt een efficiënte multihull cruiser met een verbluffend luxe interieur.

Superluxe gastenverblijf

Het filmpje heeft je vast al een goede indruk gegeven van de boot: binnenin bevinden zich vijf ultra luxe hutten. Een drietal hutten zijn gereserveerd voor eventuele gasten, een extra hut is omgevormd tot een VIP-verblijf en de vijfde hut is master suite, voorzien van een eigen patio ter oppervlakte van het gehele bovendek. Kijk, met zoiets maak je tenminste indruk!

Paardenkracht

Voor het ontwerp van het interieur is gekozen voor hoogwaardige luxe materialen: ouderwets fijn leer en op maat gemaakt houtwerk in combinatie met een modern ontwerp dat volledig is aangepast aan de uitstraling van het varende droompaleis. Dat natuurlijk leuk om te weten, maar wat mogelijk nog interessanter is, is de snelheid. Van een Porsche boot mag je natuurlijk wel wat power verwachten. Dat zit wel goed bij de Royal falcon One. Met een topsnelheid van 65 kilometer per uur (35 knopen) heb je een meer dan gemiddelde snelheid voor dit soort bootjes. Die hoge snelheid vergt natuurlijk wel wat brandstof, maar de ontwerpers zijn er in geslaagd om dit beperkt te houden door gebruik te maken van lichtgewicht aluminium bouwmaterialen. Dat zo’n bootje een paar cent moet kosten zal duidelijk zijn.

Porsche boot
Foto: Camper & Nicholsons

Prijs op aanvraag

Heb je dus serieuze interesse, neem dan even contact op met de jongens van Camper & Nicholsons of reis doodleuk af naar het Italiaanse Genua. Daar ligt het schip namelijk aangemeerd. Veel eenvoudiger is het om even dit formuliertje in te vullen als je jezelf de reis wilt besparen en gewoon de prijs wilt weten. Volgens de verkopers is de boot in een uitzonderlijk goede staat en verzeker je jezelf bij aanschaf van een uniek vaartuig.

Bron: Maxim