Als echte autoliefhebbers kunnen we klassieke racers van zo’n halve eeuw geleden maar al te goed waarderen. Toch zijn we ook liefhebbers van futuristische autodesigns. Onze grote vrienden van Porsche brengen die twee passies samen met de Porsche 917 Le Mans Tribute. Aan de foto’s te zien is het ook daadwerkelijk een ruimteschip voor op het asfalt.

De Porsche 917 Le Mans Tribute

Voor degenen bij wie het beeldige silhouet van dit automotief kunstwerk gevoelens van nostalgie oproept: je sentimentele gevoelens zijn gegrond. Kijk hieronder maar eens naar foto’s van de auto waarop de Porsche 917 Le Mans Tribute is gebaseerd: de originele Porsche 917. De snelheidsduivels die al een tijdje meegaan, weten natuurlijk dat deze auto tweemaal op rij de Le Mans had gewonnen. Porsche pakte namelijk in 1970 en 1971 de prestigieuze wereldtitel met deze racecar. Een prestatie waar nog dikwijls op wordt teruggekeken. Vandaar dat Porsche het 50-jarig bestaan van de auto wil vieren met dit gruwelijke concept.

Porsche 917 Le Mans Gewoonvoorhem

Een straatversie van de Porsche 917 Le Mans Tribute

Wat een mooie wagen is het toch. Er zijn geen dimensies vrijgegeven, maar naar onze schatting komt deze schoonheid tot onder onze navels zo laag. Waarschijnlijk zal hij ook beschikken over de breedte van een gemiddelde Ikea-kast en een lengte van een voetbalveld. Verder valt ons twee dingen op. Ten eerste is het kleurenpalet een genot voor het oog. Hoe de kleuren rood en wit op zo’n stoere, doch subtiele manier in elkaar overvloeien is pure art-deco anno 2019. Verder heeft Porsche niks bekend gemaakt over de Porsche 917 Le Mans Tribute. Behalve dan het uiterlijk van het voertuig. Wij nemen dus aan dat ze verder niks gaan doen met het concept. We moeten waarschijnlijk onze hoop op een werkelijke straatversie laten varen.

Fotografie: Porsche