Ja, dat lees je goed. Mercedes komt met een nieuwe Formule EĀ auto. We hebben het dus niet over de veel grotere en bekende Formule 1 racesport. Deze divisie die enkele jaren geleden in het leven is geroepen gaat om puur elektrisch racen. Voor sommigen onder ons klinkt dat elektrisch racen als een ietwat saai concept. Maar als je een kijkje neemt naar de foto’s in dit artikel denk je hier wel anders over.

Het nieuwe scheurmonster gaat de naam ‘EQ Silver Arrow 01’ dragen

Het is absoluut geen alledaagse naam, maar gelukkig is de auto dat ook niet. Een passende combinatie dus. Met deze wagen maakt Mercedes haar intrede binnen de sport. Het bedrijf heeft al vele successen op haar naam staan binnen de Formule 1. We kunnen dus veel gaan verwachten als Mercedes deelneemt aan deze divisie. Al krijgen ze wel stevige concurrentie om tegen te boksen. Wat dacht je van merken als Jaguar, Nissan, Audi en BMW? Dat belooft een spannend seizoen te worden. Wellicht dat Formule E zijn status van saaie sport toch zal verliezen op de korte termijn.

Formule E auto Mercedes Gewoonvoorhem

De Formule E auto doet voor niemand onder

We hebben het hierbij niet alleen over de prestaties van desbetreffende raceauto. Door de strenge reglementen binnen de sport kunnen die sowieso niet veel verschillen met de rest. Wat namelijk vooral opvalt is het spetterende design van deze snelheidsduivel. Het kleurenpalet waar de auto je netvlies mee bombardeert is gewoonweg brutaal mooi te noemen. Niet omdat de Formule E auto zo kleurrijk is. Maar juist omdat de auto zo’n futuristische en subtiele look heeft met maar een paar donkere kleuren. Het lijkt eigenlijk gewoon op een auto uit de toekomst.

Formule E auto Mercedes Gewoonvoorhem

Mercedes-Benz is niet de enige die met een nieuw ontworpen raceauto komt. Niemand minder dan onze eigen Max Verstappen krijgt een nieuw scheurmonster. Het gaat hier uiteraard om Red Bull Racing, die zijn Formule 1 auto nog sneller heeft gemaakt. Aanschouw hier ook de toekomst van de Formule 1.