Cars & Bikes

Maak kennis met de Porsche 911 Dakar: sportwagen en offroader in één

Porsche 911 Dakar

Porsche heeft recent een nieuw model van de 911 onthult tijdens de Los Angeles Auto Show: de Porsche 911 Dakar. Het model is ontwikkeld voor zowel comfort op het asfalt als ernaast.

 

Porsche onthult nieuw 911 Dakar model

Het bijzondere model is gelimiteerd tot 2500 exemplaren. De Porsche 911 Dakar staat niet alleen voor het niet kennen van grenzen. Het nieuwe model herdenkt de eerste vierwiel-aangedreven 911 waar Porsche in de Parijs-Dakar Rally van 1984 hun eerste overall-overwinning mee behaalde. Daarom heeft het bedrijf besloten dat het vernieuwde model te verkrijgen is met een Rallye Design pakket dat verwijst naar die iconische winnaar uit 1984.

View post on Instagram
 

 

Interieur en look

De Porsche 911 Dakar is een tweezitter. Het bedrijf heeft voor een lichtere variant glas gekozen, ook beschikt de bolide over een lichtgewicht accu. Zo’n beetje alles van de auto heeft een sportieve look en de stoelen beschikken over een Racetex-uitrusting met shade-groene stiksels. Deze kleur is ook gelijk verkrijgbaar voor de lak van het exterieur van de Dakar. Verder moet de uitstraling van de auto je gelijk doen denken aan het concept van de jaren tachtig en negentig.

 

De Porsche 911 Dakar

Porsche durft te doen met het nieuwe model als combinatie van een sportauto met offroad-eigenschappen. Het chassis is volledig ontwikkeld voor het offroad rijden. Voor ambitieuze offroaders is de instelling ‘high level’ beschikbaar tot een snelheid van 170  kilometer per uur. Wanneer je deze snelheid overschrijdt, zakt de bolide automatische terug naar het normale niveau. Daarnaast heb je ook de Rally rijmodus, deze is perfect voor het berijden van losse en ruige ondergrond waarbij de vierwielaandrijving is gefocust op de achterwielen.

Zoals het beeld zich al een beetje schept is de Porsche 911 Dakar meer gecreëerd voor avontuur en niet zozeer voor snelheid. Het is dan ook het langzaamste 911 model. De topsnelheid is begrensd op 240 kilometer per uur. De 3,0-liter biturbo zescilinder boxermotor levert 480 pk en de maximale koppel bedraagt 570 Nm. Op lange afstand dus niet de beste, maar als je het hebt over sprintjes dan is dit rijtuig niet te stoppen. Je tikt namelijk al met 3,4 seconden de 100 kilometer per uur aan.

View post on Instagram
 

 

Hoeveel kost de Porsche 911 Dakar?

De Porsche 911 Dakar heeft een prijskaartje van maar liefst 299.900 euro. Het model is vanaf maart 2023 te verkrijgen bij de dealer. Reserveren is wel al mogelijk, Nederlandse kopers van de Dakar krijgen er ook een horloge bij: Porsche Design Chronograph. Dat laat toch al je twijfels wegvallen!