Gear

Dit is de ultieme pooltafel voor liefhebbers van het iconische Volkswagen-busje

pooltafel

Een pooltafel is een veel gevraagd onderdeel van een goede mancave. Het past goed in het rijtje van dartborden, een eigen tap, een chille bank en een beamer. Maar een pooltafel alleen is tegenwoordig niet meer alles wat je kunt krijgen. We hebben er nu namelijk één gevonden in de stijl van een ouderwets Volkswagen-busje. En die combineert de auto-interesses met het authentieke spelletje.

Omgetoverd Volkswagen-busje als pooltafel

In dit ouderwetse busje van Volkswagen kun je niet rijden, maar je kunt er wel iets anders mee doen. Een potje pool spelen is wel één van de nieuwste dingen die je waarschijnlijk hebt gezien die mogelijk zijn met iets in de oude en beroemde VW-stijl. Toch is het mogelijk als je deze tafel hebt.

Voor de verzamelaars is het een must-have, maar het is niet zoals een écht busje. Om hem op de goede hoogte en speelbaar te krijgen is hij namelijk halverwege door midden gezaagd. Op die manier speel je dus eigenlijk een potje pool of biljart in het midden van het busje en niet op het dak. Anders had je een trap nodig gehad bij elke beurt.

Neem ‘m overal mee naartoe

Wat wel handig is aan deze pooltafel, is dat hij echt op wielen is en meegenomen kan worden als aanhanger. Zo kun je, als je een echte diehard bent, dit halve Volkswagen-busje achter je echte Volkswagen-busje hangen en gaan poolen waar je wilt. Hij kan niet meer op eigen kracht rijden omdat er geen motor en stuurmechanisme meer in zit, maar slepen kan dus nog wel. Dat is weer eens wat anders dan een dure caravan.