Cars & Bikes

Limburgse politie doet opmerkelijke vangst dankzij Apple AirTag: vindt gestolen Porsche t.w.v. 187K terug

apple airtag politie

Het is zeer vervelend als je auto of scooter gestolen wordt, maar gelukkig hebben we trackers die ervoor kunnen zorgen dat ze kunnen worden teruggevonden. Zoiets overkwam de Limburgse politie. Een auto-eigenaar had zijn gestolen Peugeot 3008 voorzien van een Apple AirTag, waardoor de politie de wagen met gemak kon traceren. Daarbij was de Peugeot niet de enige auto die ze aantroffen in de boevengarage.

Politie vindt gestolen auto’s terug dankzij AirTag

Tegenwoordig kan alles van je gestolen worden, van je tas tot aan je auto of scooter. Gelukkig gaan we met de tijd mee en maken we meer gebruik van trackers. Een voorbeeld hiervan is de AirTag van Apple. Het product is handig en klein waardoor het bijna overal in past. Omdat een auto van de eigenaar van een Peugeot 3008 al eens eerder was gestolen, besloot hij een AirTag in zijn Peugeot te gooien. Het resultaat? Zijn auto werd weer gestolen en dit keer kon hij aangifte doen en kon de politie het gaan terughalen. Maar het bleef niet bij alleen zijn auto, de politie vond dankzij de AirTag ook een andere gestolen auto terug.

Niet één maar twee auto’s gevonden

De politie besloot om achter de locatie van de AirTag achter aan te gaan en vonden dus de gestolen Peugeot 3008 terug. De twee verdachten waren bezig met het uit elkaar halen van de auto. De twee werden aangehouden én de politie deed daarnaast nog een andere vondst. De agenten vonden namelijk een Porsche 911 4 GTS Targa. Een auto met een nieuwwaarde van 187.000 euro. De politie van Kerkrade deelde in een Facebook bericht over de opmerkelijke vondst van de auto en bestempelden de vangst dan ook als een ‘GTA-vangst’.

Porsche 911 4 GTS Targa

De Porsche 911 4 GTS Targa is één van de nieuwere auto’s van Porsche. De auto met vierwielaandrijving heeft een benzinemotor en levert een vermogen van 480 PK en een koppel van 550 NM. Dat zorgt voor een 0-100 in 3,7 secondes en een topsnelheid van 307 km/u. Van wie de auto is dat weten we helaas niet, maar de eigenaar van de auto zal vast blij zijn dat hij zijn peperdure auto weer terug gaat krijgen (als ‘ie niet is gestript van een aantal onderdelen).

Wist je overigens dat een AirTag naast het terugvinden van gestolen goederen, ook kan helpen bij het terugvinden van verloren bagage?

Beeld: Politie Basisteam Kerkrade.