Cars & Bikes

In dit offroad monster proberen onder anderen Vettel & Schumacher de ‘Race of Champions 2023’ te winnen

Polaris RZR XP PRO

Eind deze maand is het weer zover: het jaarlijkse evenement Race of Champions. Veel bekende coureurs nemen het tegen elkaar op in verschillende races. Maak kennis met één van de ware offroad-monsters die wordt gebruikt tijdens het racespektakel: de Polaris RZR XP PRO.

Race of Champions

De Race of Champions wordt sinds 1988 jaarlijks georganiseerd. Tijdens het evenement nemen ‘s werelds beste coureurs uit verschillende competities als Formule 1, IndyCar, NASCAR, World RallyCross en zelfs MotoGP het tegen elkaar op. Dit jaar, op 28 en 29 januari om precies te zijn, zal Race of Champions worden gehouden in het noorden van Zweden op de bevroren Oostzee.

View post on Instagram
 

Enkele van de sterren die dit dit jaar zullen strijden op het bevroren terrein zijn: Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Sebastien Loeb, Travis Pastrana, Jamie Chadwick, Oliver Solberg, Valtteri Bottas, Mika Hakkinen en Tom Kristensen. Vorig jaar won Sebastien Loeb zijn vierde titel van het evenement. Als hij dit jaar met de Polaris RZR XP PRO als eerste over de finish komt, komt hij gelijk te staan met Tom Kristensen. Laatstgenoemde is de man met de meeste Race of Champions zeges van alle deelnemende coureurs.

Bedrijf Polaris brengt offroad-monster Polaris RZR XP PRO naar Race of Champions

Dit jaar is Polaris de officiële leverancier van off-road voertuigen van het prestigieuze evenement. De coureurs zullen tijdens de offroad-onderdelen rijden in de Polaris RZR XP PRO met turbocompressor. Deze wagens zijn uitgerust met een intelligente DYNAMIX vering die zich door middel van sensoren kan aanpassen aan het wegdek en het rijgedrag van de rijder. Verder zorgen de automatische vierwielaandrijving en speciale uitrustingen zoals spijkerbanden voor een goede grip op de weg. Het monster beschikt over een krachtige motor die goed is voor een vermogen van 181 PK. Met vijf seconden zit je op een snelheid van 96 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 144 kilometer per uur, daarmee is deze Polaris de snelste en krachtigste side-by-side wagen die er bestaat!

Benieuwd naar de Polaris RZR XP PRO in actie? Bekijk hieronder de video:

Watch on YouTube