De game Grand Theft Auto kennen wij allemaal wel. Het is een van de bestverkochte spellen ter wereld en doet zelfs bij de ergste game-agnosten een belletje rinkelen. Hoe komt dat? Misschien door het feit dat je zo vrij bent als een vogel, kan doen wat je wilt en elke willekeurige voetganger een explosie kan voorschotelen. Ben jij helemaal fan van dat soort dingen, maar ben je uitgekeken op GTA 5, of heb je geen geld voor een triple-A titel? Dan hebben we goed nieuws voor je: Pigeon Simulator 2019 (vervolg van Goat Simulator) is aangekondigd, een hilarische trailer is bijgeleverd. Misschien dat goat-simulator hierna niet meer de G.O.A.T is als het gaat om knotsgekke simulatiespellen.

Pigeon Simulator 2019

We zeiden net nog dat je deze game moet kopen als je een vrije vogel wilt zijn en willekeurige mensen wilt laten exploderen. Dat laatste klinkt met een titel met duif in de naam niet zo logisch. Deze game is net als haar voorganger Goat Simulator dan ook niet bedoeld om de wetten van de logica te volgen. Zoals je in de onderstaande beelden kunt zien kun je snack-kraampjes of onschuldige voetgangers laten exploderen door er tegen aan te vliegen. Althans zo lijkt het, oordeel zelf:

Bij nadere inspectie komen de explosies van de duivenpoep die je met de druk op een knop kunt loslaten. Wat je ook kunt loslaten zijn volwassen mensen, die deze duif blijkbaar met haar snavel op kan tillen. Als al deze gekke fratsen binnen 20 seconden aan gameplay getoond kunnen worden, vragen wij ons af wat de hele game in petto zal hebben. De ontwikkelaar Pigeon Simulator 2019, die op Twitter de naam Der_Kevin draagt, heeft nog niet aangekondigd wanneer we het spel kunnen verwachten.

Om ons nog een melige teaser mee te geven deelt hij op twitter deze droge GIF: