Dat de Formule 1 een hectische wereld is moge duidelijk zijn door series zoals Drive to Survive. Dat er veel geld in omgaat moge ook duidelijk zijn als we kijken naar het salaris van Max Verstappen in slechts de eerste seizoenshelft. Het is daarom ook niet gek dat er constant dingen veranderen en daarom heeft het raceteam van Red Bull per direct een nieuwe verandering doorgevoerd. Pierre Gasly wordt namelijk uit Red Bull Racing gezet!

Pierre Gasly uit Red Bull

Dat het seizoen niet helemaal lekker voor de Fransman liep was niks nieuws. Red Bull hield hem dan ook altijd een hand boven zijn hoofd, maar nu is de maat toch echt vol. De Fransman zal terug naar Toro Rosso gaan en daar samen met Daniil Kvyat racen. Dit betekent dus voor Max Verstappen dat hij een wederom een nieuw teamgenoot zal krijgen. Vanaf de eerstvolgende race in België zal Verstappen samen met Alexander Albon het Red Bull Racing team vertegenwoordigen op het circuit.

Alexander Albon

Alexander Albon is geboren in Groot-Brittannië, maar rijdt onder de Thaise vlag. De 23-jarige coureur maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1. Als we hem vergelijken met Verstappen en Gasly is hij met nóg minder ervaring gepromoveerd naar het hoofdteam van Red Bull. Dat wil dan ook wel wat zeggen over de rijdkunstjes van de beste man. Dit heeft hij natuurlijk al bewezen in de Toro Rosso en mag dat nu in de wagen van Red Bull doen.

Red Bull wil met Albon uiteraard blijven vechten tegen de 2e plek van Ferrari en dat was iets wat niet met Gasly gebeurde. We zijn benieuwd waar het nieuwe bloed van Red Bull het team naar toe zal brengen. Met de resterende races zal er worden gekeken of Albon ook geschikt is voor Red Bull in 2020, of dat de keuze toch naar Kyvat of Gasly gaat.