Mocht je van mening zijn dat de Shelby GT500 de ultieme wagen is als het gaat om het aantal pk’s, dan hebben we nog een leuke verrassing voor je. De Chevrolet Silverado krijgt namelijk na een aantal leuke bewerkingen in totaal 800 pk tot zijn beschikking. Daar kun je in ieder geval mee thuis komen.

De ultieme pick-up truck

In 2020 lijken de mogelijkheden om een wagen om te bouwen tot een vierwieler met monsterachtige specs welhaast onbeperkt. Het concept van de ‘Muscle Truck’ is met andere woorden springlevend. Niet zelden wordt die ontwikkeling gestimuleerd door de fabrikanten zelf. Zo zagen we al eerder indrukwekkende concepten van onder andere de Ford Raptor en Ram Rebel TRX. Stuk voor stuk interessante hersenspinsels waarvan we eigenlijk alleen maar kunnen dromen. De combinatie van een gewone truck met indrukwekkende prestaties blijkt immers altijd interessant.

Naast het ‘reguliere’ aanbod van de bedrijven zelf, zien we af en toe een bijzondere versie verschijnen. In dat geval heb je het al snel over een wagen die volkomen ‘over-the-top’ is getuned, maar dat maakt het zeker niet minder indrukwekkend. Bijzonder veel aandacht gaat in dat kader uit naar Specialty Vehicle Engineering. Eerder deden die jongens al leuke dingen met de GMC Syclone, maar nu weten de heren de aandacht vast te houden met een heel ander model.

Centrifugale supercharger met 800 pk

Met behulp van een forse LT1-constructie met een centrifugale supercharger, kreeg de Chevrolet Silverado een nieuw leven. Het harde werken resulteerde in ieder geval in een waanzinnig krachtmonster met maar liefst 800 pk. Ter vergelijking: een ‘gewone’ Silverado heeft, afhankelijk van de uitvoering zo’n 200 – 400 pk.

Om het allemaal te ondersteunen zijn er verschillende modificaties uitgevoerd zoals een zware transmissie. Dat is niet overbodig als je zoveel kracht over de wielen wilt verdelen. Mocht je overigens twijfelen of deze uitvoering stabiel genoeg is, je krijgt bij aanschaf een garantie van drie jaar. Dat zou zelfs de grootste criticus moeten overtuigen van de kwaliteit.