De liefde die een man voor een auto heeft kan ver gaan. Soms raken we zo in extase door een auto dat we niks anders kunnen dan het gas flink intrappen, wat kan resulteren in een crash. Dat is wat jammer genoeg vaak gebeurd, alsook bij deze meneer. 32 jaar geleden crashte hij zijn net gekochte Chevrolet Chevelle. Dankzij decennia aan heimwee en pure autoliefde heeft hij de muscle car herbouwd, en hoe!

De crash

De beste man had net zijn Chevrolet Chevelle gekocht bij de autodealer, tot hij iets te enthousiast aan het rijden was. Een nachtmerrie vond plaats: hij botste volop met de voorkant van de auto tegen een bestelbusje aan. De auto was total loss, alleen het frame was nog voor een groot deel heel gebleven.

Chevrolet Chevelle Chevrolet Chevelle Chevrolet Chevelle Chevrolet Chevelle

We zijn nu 32 jaar verder, maar de liefde voor de Chevrolet Chevelle is nog altijd even groot gebleven. De beste man had genoeg spaarcenten op de bank, maar hij kon uiteraard geen nieuw model kopen. Daarom besloot hij om contact op te nemen met Classic Car Studio. Dat is een amerikaans bedrijf dat oude auto’s in ere herstelt. Wij vinden de transformatie goed gelukt:

De nieuwe Chevrolet Chevelle

We hoeven je niet te vertellen dat de motor niet het originele exemplaar was die eerder in de Chevelle te vinden was. Nee, die is allang stuk. Daarom hebben beide partijen besloten om helemaal over de top te gaan als je het over performance hebt. Nu rennen er 650 paarden onder motorkap van de auto. Dit komt door een LS9 motor met supercharger.

Chevrolet Chevelle Chevrolet Chevelle

Naast de performance-upgrades heeft de Chevrolet Chevelle ook een aantal toffe dingen aan het uiterlijk en de rijvaardigheid erbij gekregen. Het chassis is grotendeels opgepoetst door het bedrijf MRC Fab en de buitenkant heeft een pikzwarte lak gekregen. In het interieur is daadwerkelijk carbon fiber te vinden. Als klap op de vuurpijl heeft de auto een onafhankelijk beweegbare ophanging aan de achterkant, een technologie die vrij modern is.