Hoort er wel of geen ijs in de whisky? Officieel niet. Maar hij hoort wel íets koeler dan kamertemperatuur te zijn, namelijk 15 tot 18 graden. Hoe zorg je voor die temperatuur? Een donkere en koele plek kan hier perfect voor zijn, maar wanneer je whisky in de kamer in een mooie karaf staat kunnen er wel een paar graden vanaf. En hier heeft Peugeot iets moois op bedacht. Whiskyglazen kunnen meer dan drank vasthouden.

Peugeot maakt spullen

Van origine is het merk Peugeot niet opgericht om auto’s te produceren. Ondanks dat de auto’s nu de producten zijn waar de Fransen al meer dan 100 jaar om bekend staan, nog weer 100 jaar daarvoor maakte het veel andere spullen. Zo waren er als eerst zout- en pepermolens en later fietsen. Pas toen de auto’s in de wereld kwamen ging het merk zich daarop richten. Maar tot de eerste auto van Peugeot uit 1889 moesten de inkomsten uit andere producten komen. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

whiskyglazen

De whiskyglazen

Nog steeds komen er producten van het Franse automerk op de markt die niks met auto’s te maken hebben. Deze whiskyglazen zijn hier een mooi voorbeeld van. Door het ingenieuze systeem wordt de whisky in het glas op subtiele wijze gekoeld en de smaak en geur optimaal gelaten. Zet het metalen koelelement in de vriezer en wacht tot die bevroren is. Schenk de whisky in het glas en zet het glas in of op het koelelement. In vijf minuten koelt het glas de whisky tot de juiste temperatuur en zorgt het er tegelijk voor dat de smaak, geur en alcohol behouden blijven.

Bijzondere vorm

Niet alleen door de koeler is het een interessante set whiskyglazen. Ook de vorm van het glas is niet zo vaak terug te zien in andere sets. Door de bolling in het midden van de bodem blijft de whisky in een cirkel eromheen liggen. De versmalling in de bovenkant van het glas zorgt er dan voor dat de aroma’s en verdampende alcohol in het glas blijven. Smaak is immers niet alleen wat je proeft met de mond. Een groot deel van de ervaring gaat door de neus. Hier heeft Peugeot over nagedacht en zo dit glas ontworpen. Daar kun jij dan één van je vijf goedkope whisky’s uit drinken.

whiskyglazen