De 42-jarige Alistair Overeem werd in 2021 door vechtsportorganisatie UFC op straat gezet. Toch heeft hij nog de wens om een keer terug te keren naar MMA.

Alistair debuteert bij GLORY

In oktober is het tijd voor het debuut van Alistair Overeem in GLORY Kickboxing. En het is er gelijk één om je planning voor om te gooien. Alistair neemt het namelijk op tegen niemand minder dan de 37-jarige Badr Hari. Het wordt een echte vechtsportklassieker. De vechtlegendes hebben namelijk al twee keer eerder de ring met elkaar gedeeld. De eerste ontmoeting was in 2008, toen pakte Alistair de winst door Badr in de eerste ronde KO te slaan. Een jaar later in 2009 gebeurde precies hetzelfde. Of ja, niet precies. Dit keer maakte Badr een eind aan het gevecht in de eerste ronde. Op 8 oktober staan de twee heren wederom tegenover elkaar om de trilogie te voltooien tijdens het evenement genaamd COLLISION 4.

Alistair was eerst van plan om bij zijn GLORY-debuut tegen titelhouder Rico Verhoeven te vechten. Maar helaas moest hij zich daarvoor terugtrekken vanwege een blessure.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alistair Overeem (@alistairovereem)

Nieuwe ervaring voor Alistair Overeem

Voordat hij de ring in gaat met Badr heeft hij eerst wat tijd gemaakt voor een klein uitstapje. De Nederlander is op 9 juli aanwezig in Motorpoint Arena. daar neemt hij het op tegen de vier jaar jongere Adam Scherr in een Wrestling Entertainment Series-evenement dat wordt gehouden in Nottingham. Want ja, als je MMA gehad hebt en gaat debuteren bij kickboksorganisatie GLORY, waarom dan niet een potje worstelen erbij pakken? Hij is ten slotte ”maar” 42 jaar oud.

Terugkeer naar MMA?

GLORY en worstelen zijn overigens nog niet eens alles wat Alistair op zijn lijstje heeft staan. ‘Ik ben absoluut niet klaar met MMA”, vertelt Alistair Overeem in gesprek met The MMA Hour. ‘Misschien nog twee, misschien nog één (gevecht, red.).” Alistair gaf aan dat er wat gesprekken waren met een MMA-organisatie voor een gevecht. Maar voorlopig blijft hij zich voor de rest van 2022 focussen op kickboksen en worstelen.