Al langere tijd zaten we er reikhalzend naar uit te kijken: de Penoza spin-off ‘Doodstil’. Deze maand is het wachten dan eindelijk voorbij. Dit zijn de eerste beelden van de brute actieserie.

Penoza spin-off Doodstil bijna te zien

Direct na de kerst staat ons nóg een leuk cadeau te wachten in december. Vanaf 27 december is de Penoza spin-off Doodstil namelijk te zien op NPO 3. De bekendste personages uit de originele Penoza, de familie Welgraven, zullen we echter niet in de spin-off zien spelen. In plaats daarvan ligt de focus op Carmen’s rechterhand: Luther. In de originele serie bleek hij een doorgewinterde vechtersbaas en trouwe strijder. Doodstil laat ons zijn afkomst en oorsprong zien. Hoe is Luther geworden wie hij is?

Wraak op moordenaars maakt van Luther misdadiger

In Doodstil staat Luther op het punt om zijn leven een nieuwe wending te geven en het slechte pad te verlaten. Dan wordt zijn nichtje Puk echter ontvoerd en zijn broer vermoord. Reden voor Luther om alles op alles te zetten om wraak te nemen op de daders. Uit Penoza weten we al dat Luther tot veel in staat is. Als we de eerste beelden van de spin-off moeten geloven, zal Luther dan ook niet rusten voordat hij de verantwoordelijken een kop kleiner heeft gemaakt en Puk is bevrijd.

Heftige teaser trailer voor Doodstil

De teaser trailer die nu is onthuld, belooft veel goeds. Tegelijkertijd is de spanning meteen al voelbaar. ”Ik heb fouten gemaakt, die ik niet meer recht kan zetten,” horen we Luther zeggen. En tegen een mysterieus persoon zegt hij: ”Er zijn mensen die je dood willen hebben.” Dit gaat gepaard met de nodige executies en vuurgevechten. Met andere woorden: Doodstil belooft zonder twijfel minstens even vet te worden als Penoza. Schrijf de releasedatum van 27 december dus groot in je agenda.

Hoge IMDb-score

Penoza krijgt een IMDb-score van een 8.3. Zeker voor Nederlandse begrippen is dit een zeer hoge score. De film die na de serie werd gemaakt krijgt echter een lager gemiddelde, met ‘slechts’ een 6.3. Gaat Doodstil de film achterna, of de oorspronkelijke serie? Dat zullen we binnenkort te weten komen.