Goed nieuws voor fans van Luther. De BBC-serie, waarvan alle seizoenen op Netflix te vinden zijn, komt met een waardige afsluiter. Dat heeft de hoofdpersoon van de serie, Idris Elba, nu eindelijk bevestigd.

Luther film nu aangekondigd

De serie gaat over de detective John Luther. Hij is ongelofelijk toegewijd aan zijn werk voor de London Metropolitan Police. Die toewijding zorgt er regelmatig voor dat hij de nodige vijanden krijgt, geweld moet gebruiken of in benaderde situaties terechtkomt. Voor Luther geldt ten alle tijden dat zijn werk het belangrijkste is. Niet iedereen is daar even blij mee binnen de serie, maar wij in ieder geval wel.

Alle seizoenen op Netflix

Op Netflix staan alle vijf seizoenen van de show. Vijf seizoenen lijkt misschien veel, maar in totaal hebben we het hier ‘slechts’ over 20 afleveringen. Zo’n vier per seizoen dus. Net als Sherlock gaat het bij Luther dus niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Dat heeft de serie onder andere een 8.5 op IMDb opgeleverd. Na vijf seizoenen leek het verhaal van de detective voorbij, maar Idris Elba heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan één brute film om het allemaal mee af te ronden.

Luther

Idris Elba belooft fans een waardig einde van de serie

Idris Elba maakte het nieuws bekend tijdens een radio-uitzending, waarin hij over zijn toekomstige projecten vertelde. Het is nog niet bekend of we de film over Luther ook op Netflix kunnen verwachten. Heb jij de serie nog nooit eerder gekeken, dan is dit nieuws dus een reden om tóch maar eens een aflevering aan te zetten en te kijken hoe het de doorgewinterde detective vergaat bij de Londense politie.

Nóg een ijzersterke Luther

We moeten John natuurlijk niet verwarren met een andere keiharde Luther: namelijk de baas die we allemaal kennen uit Penoza. Over de rechterhand van Carmen is inmiddels een de spin-off serie Doodstil uitgebracht die de moeite voor alle fans van de originele serie meer dan waard is.