Nieuwtjes van dit kaliber zijn toch wel echt het leukst om te horen. We hebben seizoen 5 nog niet eens gezien en Steven Knight is nu al het zesde seizoen te gaan schrijven. Heerlijk nieuws om de week mee af te trappen!

Peaky Blinders seizoen 6

Het is behoorlijk indrukwekkend dat Steven Knight nu al bezig is met het schrijven van seizoen 6, aangezien de afleveringen van seizoen 5 nu net pas zijn gefilmd en hij ondertussen ook bezig is met andere projecten zoals: Taboo, World War Z 2 en Rio. Toch wist hij ons tijdens een interview op de hoogte te houden van dat hij er klaar voor is om nu het zesde seizoen te schrijven:

“I’m about to start writing season six now. But at this moment, it has its own logic and momentum. Right now, it feels as if the characters are just writing themselves.

Peaky Blinders seizoen 6 Steven Knight Gewoonvoorhem

Steven Knight

Peaky Blinders is als hét kind dat Steven Knight nooit heeft gehad. De serie is gebaseerd op de verhalen die zijn moeder hem vroeger als kind voorschotelde. Hij heeft het geprobeerd om met andere schrijvers dit verhaal te schrijven, maar de wortels van het verhaal waren zo diep in zijn brein verstrengelt dat hij geen andere keuze had om het verhaal zelf te schrijven. Dat vinden wij als kijker natuurlijk helemaal niet erg, want het is een retegoede serie!

Peaky Blinders seizoen 6 Steven Knight Gewoonvoorhem 1

Hij heeft in gedachte om de serie te laten eindigen bij de eerste alarmgeluiden in Birmingham van de Tweede Wereldoorlog. Dat zou aan het einde van seizoen 5 kunnen, maar het is zeker niet uitgesloten dat het pas in seizoen 6 aanbod komt. Hoe dan ook belooft het weer een mooi spektakel te worden.