Er zijn weinig series die ons zo kunnen vermaken als Peaky Blinders, maar dat wil niet zeggen dat het bij de productie van het laatste seizoen allemaal van een leien dakje gaat. De productie van seizoen 6 van Peaky Blinders heeft al vaker tegenvallers moeten verwerken. Nu zijn de opnames wederom stilgelegd.

De moeizame opnames van Peaky Blinders seizoen 6

Waarschijnlijk is het niet langer meer nieuws dat Peaky Blinders na seizoen 6 gaat stoppen. Nou ja, helemaal stoppen doet de hitserie niet. Er gaan namelijk veel geruchten over een film en een spin-off. De serie zoals wij die kennen zal echter wel stoppen na dit aankomende deel. Dat betekent dat de verwachtingen extra hoog gespannen zijn en dat alle focus ligt op de cast en de crew van de show. Die zijn momenteel bezig met de opnames, maar deze moesten (opnieuw) stil worden gelegd.

Peaky Blinders seizoen 6

Groot onderzoek zorgt voor vertraging opnames

De reden dat seizoen 6 van Peaky Blinders stil moest komen te liggen, heeft te maken met het feit dat er een besmetting binnen de crew van de serie plaatsvond. Volgens vooraf opgestelde richtlijnen moest de productie daardoor stil worden gelegd. Er wordt momenteel echter onderzoek gedaan of dat wel allemaal volgens het protocol is gebeurd. Dat zorgt ervoor dat we nóg een stuk langer moeten wachten op de nieuwe afleveringen. En dat terwijl de serie al in 2019 klaar was met seizoen 5. Een première in 2021 lijkt dus een ver van onze bed show te worden.

Wat we al weten over seizoen 6 van Peaky Blinders

De opnames die werden stilgelegd zijn niet de enige tegenslag die de serie te verduren kreeg. Recent stierf Helen McCrory namelijk. Zij speelde seizoenen lang de glansrol van Polly Gray in de serie. Nu maar hopen dat de serie snel de productie weer kan oppakken en dat de tegenslagen voorlopig uit blijven. Net zo’n zin in de serie als ons? Check dan wat we al weten over het nieuwe seizoen. De eerste seizoenen kregen samen een 8.8 op IMDb, dus het slotseizoen heeft hoge verwachtingen om waar te maken.