Peaky Blinders seizoen 6 is een feit, maar we zullen er lang op moeten wachten. Ook is er nog niet veel duidelijk over het precieze plot. Toch is er wel het één en ander wat we al wél weten.

Dit moet je weten over seizoen 6 van Peaky Blinders

Peaky Blinders is wat ons betreft één van de vetste series en seizoen 6 kan dan ook niet snel genoeg komen. De productie is inmiddels in drukke gang. Geleidelijk aan is er steeds meer wat we al weten. Dit moet je allemaal weten over het aankomende zesde én laatste seizoen van de Netflix serie.

De cast van seizoen 6

Veel bekende personages kunnen we sowieso terug gaan zien. Denk aan Tommy Shelby, maar ook Arthur, Polly, Michael, Gi na en Oswald Mosely. Daarbij weten we nu dat Alfie Solomons nog leeft. Daarnaast zijn er ook al foto’s opgedoken die aangeven dat we een oude bekende zullen terugzien: Esme, Tommy’s schoonzus. We zagen haar voor het laatste in seizoen 4. Ook kunnen we in elk geval twee nieuwe personages gaan verwachten. De acteurs Conrad Khan en James Frecheville zijn namelijk bevestigd voor een rol in seizoen 6 van Peaky Blinders.

Peaky Blinders seizoen 6

Het plot van seizoen 6 van Peaky Blinders

We weten al een paar dingen: Tommy leeft nog. Sterker nog: het laatste seizoen zal meteen verdergaan waar seizoen 5 stopte. De grote vraag blijft wie de Shelby familie heeft verraden en wat de reactie gaat zijn vanuit de familie. Doordat seizoen 6 zich in de jaren ’30 afspeelt, worden elementen als facisme, racisme en nationalisme ook belangrijk in het nieuwe seizoen. Daarnaast weten we dat Gina’s Amerikaanse familie ook een rol gaat spelen. Toch is er nog veel onbekend over het plot en dat is stiekem ook wel fijn.

De releasedatum

Voorlopig is het nog onbekend wanneer we Peaky Blinders seizoen 6 precies kunnen verwachten.  De opnames begonnen in januari. Anthony Byrne, de regisseur van de serie, deed eerder al een ruime schatting. Hij zei dat de opnames sowieso tot mei zullen duren en er daarna nog zo’n 6 maanden moet worden ge-edit. Het hopen is dus op een release in 2021. Dit betekent dat de beloofde spin-offs nóg later zullen komen, waarschijnlijk. De serie blijft het echter waard. Kijk bijvoorbeeld alleen maar naar de IMDb-score van een 8.8.