Het lange wachten op Peaky Blinders seizoen 5 komt uiteindelijk toch tot een eind. Het nieuwe seizoen gaat bovendien groots geïntroduceerd worden. De première vindt volgende week plaats in Engeland en daar kun jij bij zijn!

Birmingham

De succesvolle, Britse gangsterserie speelt zich af in het grauwe Birmingham van na de eerste wereldoorlog. Waar kan de première van Peaky Blinders seizoen 5 dan ook anders plaatsvinden dan in, juist, Birmingham. In de Birminghamse Town Hall organiseert BBC de onthulling van het vijfde deel van de serie over de Shelby-clan, waarbij je onder andere een preview van de eerste aflevering te zien krijgt. En daar kan jij bij zijn, want de BBC verloot kaarten hier. De première zal plaatsvinden op donderdag 18 juli. De reis erheen moet je wel zelf verzorgen.

Peaky Blinders seizoen 5

Harde gangsterserie

De keiharde gangsterserie is inmiddels uitgegroeid tot een ware publieksfavoriet. Cillian Murphy zal ook in Peaky Blinders seizoen 5 weer in de huid kruipen van hoofdrolspeler Thomas Shelby, hoofd van de Shelby-clan in het Engeland van na de eerste wereldoorlog. Zijn Peaky Blinders-bende is gebaseerd op een gang die echt bestaan heeft. Het verhaal is dat de leden van deze gang scheermessen in hun petten naaiden, om zo straatgevechten te winnen. Dat het leven in een Britse gang begin 20ste eeuw niet over rozen gaat, bewezen de afgelopen vier seizoenen met weerstand van zowel rivaliserende bendes als de politie.

Peaky Blinders seizoen 5

Peaky Blinders seizoen 5

Peaky Blinders seizoen 5 brengt de serie richting de jaren 30. Niet dat de jaren 20 van de vorige eeuw nu zulke fijne tijden waren voor Birmingham en Engeland in het algemeen, maar in de jaren 30 zou het economisch alleen nog maar zwaarder worden. Door de beurskrach van 1929 werd de economie wereldwijd de afgrond ingestort. De economische crisis die uitbrak, duurde zo’n tien jaar.

Thema’s als armoede en economische malaise gaan een rol spelen in Peaky Blinders seizoen 5. Wanneer de chaos en de armoede toeneemt, neemt ook de angst toe. Ook dit gaat een rol spelen in het nieuwe seizoen, net zoals de opkomst van het fascisme. Bovendien belooft het nieuwe seizoen weer bikkelhard en zeer indrukwekkend te worden.