Ken je die reclame waarin die beste man een bepaald merk deodorant op doet, waarna verschillende vrouwen als gekken achter hem aan rennen? Dat lijkt overdreven, maar er zit een kern van waarheid in. We koppelen geuren namelijk niet alleen aan bepaalde herinneringen, maar geur bepaalt ook hoe aantrekkelijk we iemand vinden. En vice versa, vandaar dat wij even de lekkerste mannengeuren (volgens vrouwen) voor je op een rij hebben gezet. Zodat jij straks alleen maar een beetje parfum op hoeft te sprayen in de ochtend, de rest (lees: vrouwen) komt dan vanzelf wel!

Partners kiezen op basis van geur

Geuren bepalen dus hoe aantrekkelijk we iemand vinden, dus in feite kiezen we onze partners uit op basis van eigen geur, deo en parfum. Vrouwen selecteren mannen namelijk op basis van het ‘major histocompatibility complex’. Moeilijk verwoord, maar het komt er op neer dat we partners zoeken met een verschillend DNA, zodat je bepaalde ziektes kunt weren als jullie kinderen krijgen. Ook een leuk bijkomend feitje; als een vrouw eenmaal weg van je is, kan ze de geuren van andere mannen minder goed oppikken. Reden te meer om een goed parfum uit te kiezen, toch?

parfum

Dior Sauvage

Dit is een tijdlang één van de meest populaire parfums geweest, en dat is niet voor niets. Met Johnny Depp als gezicht van het parfum kan het ook bijna niet anders. Sauvage ruikt naar verse bergamot, lavendel en Szechuan peper met een patchoeli, vetiver en een houtachtige afwerking. Dit is absoluut het parfum voor jou als je opstandig, mannelijk en ruw doch elegant over wil komen op de vrouwen. Je kan Dior Sauvage makkelijk online bestellen, zodat je dat major histocompatibility complex as soon as possible zijn werk kan laten doen. 

Yves Saint Laurent Y Men

Deze is iets krachtiger dan z’n voorganger. Yves Saint Laurent Y Men Eau de Parfum Spray (een hele mond vol) probeert een combinatie van kracht, frisheid en elegantie te zijn. Dit parfum is voornamelijk weggelegd voor de verfijnde, sensuele man die soms toch enigszins pittig uit de hoek kan komen. Met de geuren van bergamot, appel, gember, salie, amber en jeneverbes weten wij in ieder geval zeker dat ‘ie in de smaak valt bij de dames.

Terre d’Hermès

Dit parfum, dat ruikt naar citrusvruchten en verrijkt is met houtnoten, is het toonbeeld van charisma en energie. Hij is wel bedoeld voor de ietwat extravagante man, dus als jij je nu aangesproken voelt; deze is voor jou. Met tonen van sinaasappel, grapefruit, munt, peper, patchoeli en geraniumbessen ben jij binnen no-time binnen bij de ladies. Door je parfums op bepaalde plekken te spuiten, blijf je ‘m trouwens ook langer ruiken.  

parfum

Bleu de Chanel

De laatste is stiekem favoriet hier, want deze gaat zeker weten indruk maken. Het parfum is fris en citrusachtig en ruikt naar roze peper, vetiver en kruidige noten. Hij is klassiek, mysterieus en elegant. Precies wat vrouwen doorgaans zoeken in een man. Kortom: één van deze geuren gaat je sowieso helpen bij het aantrekken van meer vrouwelijk bekijks.