Een lekker luchtje doet wonderen. Na het sporten, voor een belangrijke werkafspraak of misschien wel op een date. Net zoals wij het fijn vinden als vrouwen lekker ruiken, vinden zij dit namelijk ook van ons. Zo is het één van de 5 dingen die vrouwen aantrekkelijk vinden aan een man. Maar vaak lijkt het net alsof jouw luchtje al na een korte periode is afgezwakt. Hoe kun je je parfum blijven ruiken?

Handige manieren om je parfum langer te blijven ruiken

Natuurlijk is het allereerst van belang om goed te letten op welk luchtje jij opspuit. Eau de cologne en eau de toilette zijn aanzienlijk minder krachtig dan eau de parfum, of zelfs normale parfum. Dit komt door het percentage van de parfum dat aanwezig is in het flesje. Waar de zwakste slechts twee uurtjes blijft hangen, kunnen krachtige geuren bijna de gehele dag nog te ruiken zijn. Wil jij jouw parfum langer blijven ruiken, dan is het goed om te investeren in een versie met een hoog parfumpercentage.

parfum langer ruiken

Wanneer spuit je je parfum op?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het opspuiten van je geur is wanneer je het doet en waar precies. Hierbij is je huid van groot belang. Hier spuit je de geur immers op. Het beste is om je parfum op te spuiten na het douchen. De poriën van je huid staan dan open en nemen hierdoor de geur langer op. Op deze manier zul je je parfum langer blijven ruiken. Zorg er dus voor dat je je huid goed verzorgt om dit te bevorderen.

Je parfum langer ruiken door deze op speciale plekken te spuiten

Ook waar jij je parfum spuit is veelbepalend. Dit doe je namelijk op je ‘pulse points’: punten van je lichaam waar de aderen dicht op de huid liggen. Op deze punten is het warm, waardoor de geur langer zal blijven hangen. Naast je polsen en je nek zijn dit ook onder andere de binnenkant van je ellebogen en je onderarm. Ook kan het een idee zijn om een beetje van je parfum in je kleding of je haar te spuiten: zo blijft de geur langer hangen en zal je je parfum langer ruiken.