Een Rolex GMT Master is al niet één van de goedkopere horloges, maar dit exemplaar is wel erg veel geld waard. En dat is niet omdat hij met diamanten is ingelegd of van goud gemaakt is. Simpelweg door hem goed te bewaren en dat vooral heel erg lang te doen, is de Rolex GMT van een veteraan flink in waarde gestegen. Dus jouw oude horloge zou ik dan toch voorlopig ook maar even niet weg doen.

Het eerste Rolex GMT Master model

Het was in 1960, dat deze veteraan aan de Frans-Luxemburgse grens zat. Vlak voordat hij terug naar de Verenigde Staten zou gaan, heeft hij deze Rolex gekocht. Het gaat om het allereerste Rolex GMT Master model, wat een heel uniek model is. Waar je dan vaak het bonnetje en andere doosjes en attributen na verloop van tijd van weggooit, heeft deze man dat niet gedaan. Achteraf was dit een hele goede keuze.

rolex gmt

Tienduizenden euro’s aan ouderdom

Dankzij het 60 jaar oude model inclusief de papieren en doos, is dit Rolex horloge heel veel geld waard. Bij de aanschaf heeft het hem 120 Amerikaanse dollar gekost. Destijds was dat voor hem een volledig maandsalaris. Voor zijn vader had hij ook een Rolex meegenomen, dus hij had 2 maandsalarissen in zijn reiskoffer zitten. Het horloge zelf is volgens de taxateur nu zo’n 35.000 tot 40.000 dollar waard. Als je alles erbij optelt, dus inclusief papieren en doos, kan het oplopen tot 75.000 Amerikaanse dollar.

De Rolex horloge: GMT Master II

Volgens Rolex is het eerste Rolex GMT Master model in 1955 geïntroduceerd. Deze veteraan had er dus eentje uit 1960. Dit is hetzelfde model, alleen de verkoopdatum is anders. Er is slechts één model dat zijn opvolger is, en die wordt nog steeds verkocht. In 1982 verscheen de Rolex GMT Master II, die met verbeteringen, aanpassingen en karakteristieke herkenbaarheid een echt luxe Zwitsers uurwerk is. Die kosten ook al duizenden euro’s, en de uitvoering met witgoud kost zelfs 38.000 euro. Maar die fysieke waarde is iets heel anders dan de waarde van ouderdom, waar deze veteraan mee wist te komen.