Altijd al een oude Amsterdamse tram in je achtertuin willen hebben? Dan is dit je kans. De Electrische Museumtramlijn Amsterdam heeft geen ruimte meer voor een tram, en biedt het voertuig op Marktplaats aan ‘tegen elk aannemelijk bod’.

Museum gaat verhuizen

Het museum verhuist eind dit jaar naar een kleinere loods in Amsterdam en heeft daardoor geen plaats meer voor de historische tram. Het voertuig werd in 1957 gebouwd en reed vanaf 1959 in Amsterdam. En dat is niet de enige plek waar hij gereden heeft. Ook heeft de tram een tijd in Polen gereden. In 2011 is het voertuig weer teruggekomen in Amsterdam. Mark Vermeulen is voorzitter van het Trammuseum, hij zette de tram met pijn in het hart op Marktplaats.

De Marktplaats-link in onderstaande tweet werkt niet. Dit is de juiste link naar de Marktplaats-advertentie.

Geïnteresseerden komen met de gekste ideeën

De 3G uit 1959 bleek een overbodige tram. “Omdat we een zelfde exemplaar, helemaal puntgaaf, hebben rondrijden. Daarom kunnen we deze wel wegdoen”, vertelt Mark Vermeulen aan het AD. Toch zette hij de tram met pijn in het hart op Marktplaats. Al heeft die pijn inmiddels plaatsgemaakt voor vreugde, omdat mensen leuke ideeën hebben voor de tram. “Het lijkt erop dat hij niet naar de schroot gaat. Mensen willen hem voor totaal andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld voor evenementen of voor horeca”, aldus Mark. “Dat zouden wij van het Museum natuurlijk hartstikke leuk vinden.”

tram Marktplaats

Hoeveel kost zo’n historische tram op Marktplaats?

Vermeulen legt op Marktplaats de nadruk op de gebruikelijke formulering ‘tegen elk aannemelijk bod’. Maar van een ijzerhandelaar wil hij ten minste vijfduizend euro vangen. Voor iemand met een creatief idee mag de tram voor tweeduizend euro worden meegenomen. Het hoogste bod staat op het moment van schrijven op maar liefst 82.000 euro, als is de vraag hoe serieus deze bieding is.  Mocht je dus nog een leuk idee hebben voor de tram, stuur dan zeker een bericht aan Mark bij de advertentie. Wat hem betreft wordt de tram verkocht aan degene met het gekste idee.

Meer trams in de verkoop

Als je misgrijpt bij deze historische tram, is er nog hoop. In de toekomst zullen er nog twee trams op de markt komen. Dit gaat om twee 8G’s uit 1975. Ze staan op de website van het Trammuseum voor de liefhebbers die alvast een kijkje willen nemen. Het geld dat Vermeulen voor de trams krijgt gaat rechtstreeks terug naar het museum.