De kans is groot dat je het ooit hebt gedaan: varen. Misschien op een zeilboot of een jacht, maar wel op een kano of liever gezegd een kayak. Dat is een enerverende ervaring op zich. Lekker vechten tegen de elementen in je eentje en sportief bezig zijn. Het probleem is niet zo zeer dat de mogelijkheid om gebruik te maken van een kayak, maar dat ze zo groot en onhandelbaar zijn. Als het aan Oru Kayak ligt is dat verleden tijd. Via Kickstarter presteren zij hun oplossing voor alle watersportliefhebbers met ruimtegebrek: de opvouwbare kayak.

3e1388450ac8a3f6efff00567e54a29e_original 3d0163167a764fea82fa9301babfb437_original

Opvouwbare kayak als revolutionair concept

De jongens achter Oru Kayak geloven in een wereld gevuld met avontuur. Gewoon omdat je de vrijheid moet hebben om altijd en overal het water op te gaan. Dat idee heeft nu geresulteerd in hun tweede product: een opvouwbare kayak die je desnoods mee kunt nemen naar kantoor: de Inlet.

De geboorte van de Injet was geen bevalling zonder problemen. Maar liefst vier prototypes waren nodig om te komen tot het huidige eindresultaat. Dat eindresultaat mag er overigens zijn. De Inlet is een combinatie van de belangrijkste kenmerken van de kayak die men voor ogen had:

  • draagbaarheid
  • gewicht
  • vouwbaarheid

Afgezien van de bovenste drie punten moest het geheel een goede ligging hebben in het water en zich stabiel kunnen voortbewegen. Daar is men goed in geslaagd.

opvouwbare kayak

Bijzonder vouwpatroon

De Inlet beschikt over een bijzonder vouwpatroon zodat de kayak talloze malen in- en uitgevouwen kan worden zonder dat dit nadelig is voor de kwaliteit. De kayak is daarnaast geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde. De enige beperking is het maximaal toelaatbare gewicht. Weeg je meer dan 90 kilo dan is het wellicht een beter idee om aan de zijkant te gaan staan en toe te kijken. Dat geldt overigens ook voor degenen die langer zijn dan 1.90 meter. Ben je langer dan is het wellicht lastig om een comfortabele manier gebruik te maken van de peddels. Je moet die dingen wel kunnen gebruiken om vooruit te komen in het water.

opvouwbare kayak

Verkoopprijs vanaf 899 dollar

In vergelijking met zijn voorganger is de Inlet sterk verbeterd. Dan hebben we het niet alleen over het vouwpatroon, maar vooral over de afmetingen. In opgeborgen toestand zijn de maten beperkt tot 42 x 19 x 10 inch. Zeg maar 107 x 48 x 25 centimeter. Met een totaal gewicht van net 10 kilo is het ook nog eens goed hanteerbaar. Dat past dus prima in de kofferbak of naast je bureau. De geschatte verkoopprijs van de Inlet kayak is 899 dollar, maar wil je het project steunen dan kun je via een pre-order de kayak met een leuke korting bestellen. Voor een bedrag van 749 dollar krijg je dan als een van de eerste de kayak thuisgestuurd. De verwachte leveringsdatum is momenteel juni 2020.