Opel roept een nieuw label in het leven voor de modellen met een ‘sportief pookje’: de GSe, oftwel Grand Sport electric. Dit label debuteert op een sportieve versie van de nieuwe Opel Astra. Maak kennis met de Opel Astra GSe, een plug-in hybride met maar liefst 225 pk.

Opel onthult Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe

De eerste twee elektrische introducés in de nieuwe GSe-lijn zijn de Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe. Beide groene wagens krijgen een systeemvermogen van maar liefst 225 pk met een maximumkoppel van 360 Nm. Hoe snel het elektrische scheurmonster van 0 naar 100 kilometer per uur gaat en hoe lang je op één volle accu kunt rijden, blijft vooralsnog onbekend. Toch vermoeden kenners dat de auto, die dezelfde aandrijflijn heeft als bijvoorbeeld de Peugeot 308 GT Hybrid 225, dat de Opel Astra GSe in 7,5 seconden naar de 100 kilometer per uur sprint en volledig elektrisch kan rijden tot 60 kilometer.

Opel Astra GSe Opel Astra GSe

Kenmerkend design

Hoewel niet alle technische aspecten zijn onthuld vallen er op het eerste oog een aantal dingen op aan de Astra GSe. Zo herken je de sportieve auto’s aan de 18-inch wielen, waarvan het design zich ontleend aan de Opel Manta GSe. Verder hebben de Opel Astra GSe en de Opel Astra Sports Tourer GSe met meer zwarte dleen ingevulde bumpers én een aantal GSe-badges. Zo kan iedere weggebruiker zien dat je in een GSe-uitvoering rondrijdt. Ook krijgt lay low een nieuwe betekenis in deze nieuwe elektrische paradepaardjes van de autofabrikant: de stationwagen en sedan zijn 10 millimeter lager dan andere versies. Ook het interieur ademt ‘sportief’. Zo hebben de GSe’s met alcantara beklede sportstoelen. Prijskaartje? Blijft vooralsnog onbekend.

Opel Astra GSe 02_opel_astra_gse_520351-633309fc7d7df_63331456d461b