In de jaren ’70 en ’80 kwam Opel met het Manta-model op de proppen. Dit was een ‘sportieve’ auto die bedoeld was voor een groter publiek. Inmiddels zijn deze gloriedagen voorbij, maar Opel hoopt tijden te laten herleven door de Manta in een nieuw jasje te steken met het concept voor de Opel Manta GSe.

Opel Manta GSe

De Opel Manta is behoorlijk iconisch en dat probeert Opel nu terug te brengen in een modern jasje. Voordat iedereen nu helemaal lyrisch wordt: het is nog maar een concept, dus het is allesbehalve zeker dat hij daadwerkelijk gemaakt gaat worden. Ondanks dat, zijn wij in elk geval laaiend enthousiast, want het resultaat mag er wezen! Het moet een moderne auto worden die volledig elektrisch rijdt. De volledige naam is dan ook: Opel Manta GSe ElektroMOD.  Het ElektroMOD gedeelte staat voor een elektrische en een moderne levensstijl, want elektrisch rijden is natuurlijk de toekomst. Misschien wordt dit wel de geduchte tegenhanger van de eerste volledig elektrische Toyota.

Voor nu blijft het slechts bij een teaser en blijft het gissen, maar er komt wel degelijk meer informatie over de Opel Manta GSe. Op 19 mei geven ze namelijk alles bloot, maar of dat gaat betekenen of de elektrische Manta ook op de markt gaat komen, blijft nog maar de vraag. Tot die tijd kunnen we alleen maar verlekkerd kijken naar deze elektrische bolide, die er toch behoorlijk goed uitziet voor een auto met zijn ‘roots’.

Opel Manta GSe

De geschiedenis van de Manta

Naast dat de auto natuurlijk (in ons land) bekender is geworden door zijn verschijning in New Kids, heeft hij ook een rijke geschiedenis. De Opel Manta kwam voor het eerst uit in 1970 en was destijds verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, waarvan de krachtigste een hele negentig pk leverde op zo’n vijfduizend toeren. Aan herrie dus geen gebrek. In de jaren die volgden, werd de auto verder ontwikkeld en kwamen er steeds snellere uitvoeringen. Een aantal waren zelfs zo snel dat er speciale A-versies uitkwamen. In 1975 volgde er al gauw een B-versie, maar die is bij lange na niet zo populair geworden. Wij hopen stiekem dat de Opel Manta GSe er voor zorgt dat dit model weer razend populair wordt, maar daarvoor moeten we eerst 19 mei afwachten.