Nu we niet meer naar de kroeg mogen worden er veel creatieve oplossingen bedacht om thuis toch nog een beetje het gevoel van de kroeg te krijgen. Zo houden mensen een kroegentocht in hun eigen huis, met in elke kamer een ander biertje. En ook een pubquiz via Skype of Zoom is ook geen nieuw beeld meer in de anderhalve-meter-samenleving. Maar dichterbij het fysieke café kom je niet dan met deze opblaasbare kroeg, waar je een grote tuin voor nodig hebt.

De opblaasbare kroeg

Met deze opblaasbare kroeg kun je het café in huis halen en je eigen kroegsfeer creëren. Beetje jammer dat je niemand anders dan je huisgenoten of gezin kunt uitnodigen, maar dat is toch beter dan niets. In afwachting van de opening van de horeca is dit toch een prima alternatief. Het scheelt je ook het gedoe van rekeningen, rondjes halen en nog naar huis moeten. Je kunt ze huren op een Engelse site, maar de Amerikanen hebben nog veel meer versies. Je krijgt er gelijk ook bier bij, dus dat hoef je niet eens meer in huis te halen. Als je meer bier drinkt dan waar je vooraf voor betaalde, kun je altijd nog bijbestellen natuurlijk. Zo onderhoud je die bierbuik ook nog eens.

Niet zo goedkoop

Toch is het hele idee toch niet zo goedkoop als dat het klinkt. Deze opblaasbare kroeg kost namelijk rond de 200 euro per dag om te huren. Ze zijn er ook in verschillende soorten en maten. Dus als je gewend bent om naar een krap cafeetje te gaan ben je goedkoper uit en kun je een kleintje huren. De grootste die ze hebben is groot genoeg voor 65 man, maar dan kost hij je (in Engeland) ook wel 445 pond per dag. De vraag is of je er nu een nodig hebt die zo groot is, maar tegen de tijd dat we niet meer in quarantaine zitten, kun je hem nog huren voor een feestje.